Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderwijsminister: Johnson dacht dat lockdownfeest zakelijk was

Onderwijsminister: Johnson dacht dat lockdownfeest zakelijk was

LONDEN (ANP) - De Britse onderwijsminister Nadhim Zahawi heeft het in gesprek met Sky News opgenomen voor premier Boris Johnson vanwege het schandaal rondom illegale borrels van de regering tijdens coronalockdowns. Zahawi herhaalde Johnsons claim dat de premier dacht dat een tuinfeest in zijn ambtswoning tijdens de eerste coronalockdown een werkbijeenkomst was.

Zahawi zegt dat de premier veel spijt heeft van de feesten en snapt dat het Britse volk boos is. Wel vraagt de minister mensen om te wachten op het resultaat van een intern onderzoek van de regering. "Je kan een man niet veroordelen zonder een grondig onderzoek." Johnson is zelf ook ondervraagd hiervoor.

De premier ligt onder vuur door verhalen over verschillende illegale bijeenkomsten, veelal in de ambtswoning op Downing Street 10. Zo zouden er onder meer ook op de avond voor de uitvaart van prins Philip twee feesten hebben plaatsgevonden. Het kantoor van Johnson bood koningin Elizabeth hier vrijdag excuses voor aan. Ook vonden tijdens de coronalockdowns wekelijks borrels plaats voor personeel van Downing Street 10. Johnson zou hier zelf regelmatig getuige van zijn geweest. Hij zou zijn staf hebben aangemoedigd "stoom af te blazen".

De oppositie eist het vertrek van Johnson. Steeds meer van zijn partijgenoten uiten ook openlijk kritiek op de premier.

Meer uit Buitenland

Gouverneur Michigan steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer schaart zich achter Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt ze in een bericht op X. "Vicepresident Kamala Harris heeft mijn volle steun." De Democratische gouverneur werd regelmatig genoemd als potentiële vervanger van Joe Biden.

36 minuten geleden
Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

1 uur geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

1 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

2 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

3 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

3 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

4 uur geleden