Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderwijsinspectie doet aangifte tegen bestuurder scholengroep

Onderwijsinspectie doet aangifte tegen bestuurder scholengroep

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie van het Onderwijs heeft aangifte gedaan tegen de bestuurder van een scholengroep. Hij zou "een of meerdere strafbare feiten hebben gepleegd". De inspectie maakt voorlopig nog niet bekend waar het precies om gaat, maar zegt dat het te maken heeft met de huisvesting van de scholen "en de bijbehorende transacties".

De verdachte man is bestuurder van de SvPO, de School voor Persoonlijk Onderwijs. Deze organisatie runt middelbare scholen waar de klassen maximaal zestien leerlingen hebben, minder dan gebruikelijk. De koepel heeft acht locaties verspreid over het land.

De inspectie heeft de SvPO al langer in het vizier. Vorig jaar kwam de organisatie onder verscherpt toezicht te staan. De vestigingen in Amsterdam, Hoorn en Utrecht werden beoordeeld als "zeer zwak". Ook zijn er volgens de inspectie financiële risico's en is het toezicht niet in orde. De stichting probeerde publicatie van de beoordeling te voorkomen, maar de rechter wees die eis af.

De inspectie heeft nu ook onderzoek gedaan naar het financiële beleid van het SvPO-bestuur, en wederom probeert de koepel de publicatie via de rechter te voorkomen. Daarom worden de uitkomsten pas naar buiten gebracht als de rechter daarvoor toestemming geeft, laat de inspectie weten.

Meer uit Binnenland

Kantoorpand Amsterdam wordt opvangplek voor 650 vluchtelingen

AMSTERDAM (ANP) - Een kantoorgebouw in Amsterdam-West wordt een opvangplek voor maximaal 650 vluchtelingen. Dat meldt de gemeente dinsdag. Het gaat om het Einsteingebouw aan de Kabelweg in Sloterdijk.

26 minuten geleden
Rutte: aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat er "absoluut" van uit dat de Russen achter het opblazen van een stuwdam in het zuiden van Oekraïne zitten. "Dit is een schending van het humanitair oorlogsrecht, die zich rechtstreeks richt tegen de burgerlijke, civiele infrastructuur." Daarmee is het "echt een oorlogsmisdaad", zei Rutte voor aanvang van het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen.

34 minuten geleden
Brand in grote varkensstal in Groningse Beerta

BEERTA (ANP) - In een grote varkensstal in het Groningse dorp Beerta woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand. De brandweer is bezig de varkens uit de stal te halen. Een veearts is ter plekke om gewonde varkens te behandelen. Om hoeveel varkens het precies gaat, en hoeveel er gewond zijn, is niet duidelijk.

47 minuten geleden
Tegenstanders nieuwe kerncentrales houden protestactie op fiets

BORSELE (ANP) - Tegenstanders van het plan om twee nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse Borsele te bouwen, houden op zaterdag 1 juli een fietstocht in de gemeente Borsele en omgeving. De fietstocht begint om 13.00 uur en wordt aan het eind van de middag afgesloten met een korte protestactie op de dijk bij de huidige kerncentrale.

56 minuten geleden
Buitenlandse Zaken kampt met problemen bij visumaanvragen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken kampt met technische problemen in het visumsysteem. Daardoor duurt de behandeling van een aanvraag voor een visum voor kort verblijf voor Nederland langer dan normaal, aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Voldoende personeel strandtenten voor warm weekend

DEN HAAG (ANP) - Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

1 uur geleden
Arnhem en netbeheerder proberen afsluiting energie te voorkomen

ARNHEM (ANP) - Arnhemse huishoudens die afgesloten dreigen te worden van energie, krijgen in het vervolg zowel van de gemeente als van netbeheerder Liander een brief waarin hulp wordt aangeboden. Liander heeft een speciaal team klaarstaan om te helpen bij problemen met de energierekening. De gemeente heeft teams die kunnen helpen bij alle eventuele schulden, inclusief de energienota. De gemeente en de netbeheerder vinden dat niemand letterlijk en figuurlijk in kou mag komen te staan, laat de gemeente weten.

1 uur geleden