Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemingsraad NPO wil zeker weten dat Frans Klein niet werkt

Ondernemingsraad NPO wil zeker weten dat Frans Klein niet werkt

HILVERSUM (ANP) - De centrale ondernemingsraad (cor) van de NPO wil van NPO-baas Frederieke Leeflang de garantie krijgen dat directeur Frans Klein niet aan het werk is. Dat heeft voorzitter Fred Kwint van de cor aan het ANP laten weten na berichtgeving van BNR.

Klein trad tijdelijk terug als NPO-directeur na onthullingen in de Volkskrant over een structurele angstcultuur bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door. Klein was als mediadirecteur van die omroep jarenlang verantwoordelijk voor het programma.

Maar Klein bezocht deze week toch een mediabeurs in Londen, iets wat al langer op zijn agenda stond. "Het hardnekkige gerucht gaat in Hilversum dat hij, naast zijn bezoek aan Londen, nog gewoon op kantoor zit", laat Kwint weten. "Hij zou gewoon aan het werk zijn. Dat lijkt ons verstandig noch wenselijk en schadelijk voor het imago van de NPO." Daarom wil de cor op korte termijn opheldering van Leeflang over de geruchten.

Een woordvoerder van de NPO bevestigt vrijdag dat er een brief ontvangen is. "Wij zullen de brief beantwoorden", laat een woordvoerder weten. Inhoudelijk wil hij niet op de vragen van de ondernemingsraad reageren.

Meer uit Binnenland

CNV roept overheid op naar totale toeslagenstelsel te kijken

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV wil dat de overheid snel kijkt naar het totale toeslagen- en inkomstenstelsel en er alles aan doet om het vertrouwen van burgers weer te herstellen. Uit onderzoek van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak komt naar voren dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten.

3 minuten geleden
Advocaat toeslagenaffaire: wanneer volgen veranderingen?

DEN HAAG (ANP) - Het rapport van de parlementaire-enquêtecommissie over het fraudebeleid van de overheid bevestigt opnieuw wie er tekortschoten, zegt advocaat Sébas Diekstra, die naar aanleiding van de toeslagenaffaire een procedure begon tegen de Belastingdienst. "Maar de cruciale vraag blijft wanneer de werkelijk fundamentele veranderingen doorgevoerd zullen worden die noodzakelijk zijn om te voorkomen dat dit morgen opnieuw gebeurt."

11 minuten geleden
Bosma: enquêtecommissie houdt Kamer 'bikkelhard' spiegel voor

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire-enquêtecommissie houdt de Tweede Kamer zelf een spiegel voor en "zegt bikkelhard: de Kamer heeft gefaald" bij de fraudeaanpak, reageert Kamervoorzitter Martin Bosma op de publicatie van het rapport. Er ligt volgens hem ook een duidelijke opdracht voor de Tweede Kamer, die een grote rol wordt toebedeeld in het nietsontziende beleid tegen fraudeurs.

25 minuten geleden
Van Nispen: overheid stelde zich op als tegenstander van burgers

DEN HAAG (ANP) - De overheid is zich in haar fraudebeleid "op gaan stellen als tegenstander van burgers", zegt Michiel van Nispen, voorzitter van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak van de afgelopen dertig jaar. Dit leidde tot wantrouwen tegen de overheid en kinderen die hun jeugd verloren. De enquêtecommissie concludeert in haar verslag dat de overheid mensen heeft vermorzeld met haar nietsontziende jacht op fraudeurs.

51 minuten geleden
Van der Plas blijft met BBB inzetten op meerderheidskabinet

DEN HAAG (ANP) - De BBB blijft inzetten op de vorming van een meerderheidskabinet. Dat zal de boodschap aan informateur Kim Putters zijn, verklaarde BBB-leider Caroline van der Plas maandag.

53 minuten geleden
Commissie: haal bestuursrechtspraak weg bij Raad van State

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State moet zich geheel gaan toeleggen op advisering van het kabinet en parlement over wetgeving. De afdeling bestuursrechtspraak moet worden afgesplitst en ondergebracht bij de rechterlijke macht. Dat adviseert de parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid heeft onderzocht.

1 uur geleden
Commissie: overheid was én is 'blind' voor mensen en hun rechten

DEN HAAG (ANP) - De overheid was, en is nog altijd, blind voor mensen en hun rechten. Een schandaal zoals dat rond de kinderopvangtoeslag, kan daardoor "morgen weer" gebeuren. Tot die conclusie komt de parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid heeft onderzocht.

1 uur geleden