Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers regelen veegmachines in Maastricht om carnavalsafval

Ondernemers regelen veegmachines in Maastricht om carnavalsafval

MAASTRICHT (ANP) - Een aantal ondernemers in de binnenstad van Maastricht heeft woensdag veegmachines ingehuurd om de straten voor hun zaken schoon te maken. De veegmachines haalden onder meer troep weg op de Platielstraat en rond het Vrijthof. De ondernemers wilden op die manier voorkomen dat troep voor hun bedrijven en kroegen bleef liggen als gevolg van de aangekondigde staking van de straatvegers en vuilophaaldiensten.

De stakingen zijn overigens opgeschort, maakten de bonden woensdagochtend bekend. Dat wil overigens niet zeggen dat straten en pleinen in Maastricht vanaf woensdag weer worden schoongeveegd. Ook kliko's worden woensdag niet opgehaald. "Dat lukt niet omdat de roosters nog niet zijn ingevuld", zei een woordvoerster van de gemeente. Vanaf donderdag wordt in de Limburgse hoofdstad begonnen met de schoonmaak en het ophalen van de vuilnis.

Na afloop van het carnaval lag er veel afval op straat. Gevreesd werd dat dit een week lang zou blijven liggen als gevolg van de aangekondigde stakingen. Een aantal ondernemers besloot daarop zelf het initiatief te nemen tot een schoonmaak.

Straatvegers

In Den Bosch zouden de straten woensdag hoe dan ook zijn schoongeveegd, ook al zouden de stakingen niet opgeschort zijn. Het schoonmaken van straten valt in de Brabantse hoofdstad volgens een woordvoerster van de gemeente onder een andere dienst dan de vuilnisophalers, die wel zouden staken. De straatvegers zouden aan die staking niet hebben meegedaan. Vandaar dat het schoonmaken van straten en pleinen in Den Bosch woensdagochtend al is begonnen, zei ze.

Alleen de kliko’s kunnen woensdag in Den Bosch nog niet worden opgehaald. Daarmee wordt pas donderdag begonnen, zei de woordvoerster. Mensen die hun vuil woensdag al kwijt willen kunnen zich daarvoor melden bij de milieustraat.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

4 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

5 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

6 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

6 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

9 uur geleden
Schoof benadrukt veiligheid voor alle politici na aanslag Trump

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof heeft zondag contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de aanslag op Donald Trump. De NCTV en de inlichtingendienst monitoren de situatie in Nederland en als er noodzakelijke maatregelen nodig zijn dan worden die genomen, zei Schoof zondagmiddag tegen verzamelde pers bij het ministerie van Algemene Zaken. "Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat politici hun werk vrij, ongestoord en veilig kunnen doen."

9 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

12 uur geleden