Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers: quarantaineregels moeten aangepast worden

Ondernemers: quarantaineregels moeten aangepast worden

DEN HAAG (ANP) - De huidige "knellende" quarantaineregels zorgen steeds vaker voor problemen bij bedrijven. De regels zouden daarom aangepast moeten worden, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. "Nu zitten veel mensen onnodig thuis en dit brengt veel ondernemingen en instellingen in de problemen, zeker als niet kan worden thuisgewerkt", zo klinkt het.

Door het hoge ziekteverzuim komen steeds meer bedrijven in de problemen met het rond krijgen van hun roosters wat ook zorgt voor verstoringen in het productieproces. Bij VNO-NCW en MKB-Nederland komen daarover steeds meer signalen binnen van aangesloten bedrijven, bevestigt een woordvoerster.

Een oplossing voor het probleem zou kunnen zijn om de boosterprik mee te nemen in de quarantaineafweging, zo klinkt het. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook in België. "Heb je die gehad en heb je geen klachten, dan hoef je na contact met een besmet persoon en een negatieve test niet in quarantaine", aldus de organisaties. "Vanwege de korte incubatietijd van de omikronvariant zou je verder al na drie dagen quarantaine moeten kunnen testen en bij een negatief resultaat weer aan het werk moeten kunnen."

Reserves

VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten ook voor het weer opengooien van de samenleving per 15 januari, als de huidige lockdown afloopt. De organisaties wijzen onder andere op de strengere regels die in Nederland gelden ten opzichte van andere landen. Daarnaast is het voor veel ondernemers niet meer rond te breien. Zo zijn de reserves van ondernemers in sectoren als de horeca, de retail en de evenementen volledig uitgeput, stellen ze.

De ondernemersorganisaties vinden ook dat er snel een oplossing moet worden gevonden voor getroffen ondernemers die nog altijd buiten de steunregelingen vallen. Ze vragen daarbij opnieuw aandacht voor het ontbreken van compensatie voor het inkomen van ondernemers. Ook moet een goede 'stoppersregeling' worden opgetuigd om ondernemers te helpen, zodat die niet privé ook in de problemen komen.

Meer uit Financieel

Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

41 minuten geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

1 uur geleden
Gerechtshof doet nog geen uitspraak in zaak chauffeurs Uber

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof Amsterdam doet dinsdag nog geen eindoordeel in de zaak over de zelfstandigheid van chauffeurs van Uber. Het gerechtshof meldt eerst vragen te stellen aan de Hoge Raad voordat het uitspraak doet. De vragen gaan over de rol van het ondernemerschap bij het beoordelen van een arbeidsrelatie en over de procedure die gevolgd moet worden om zo'n relatie voor een groep werkenden te kunnen vaststellen.

2 uur geleden
Amsterdamse beurs begint rustige ochtend met verlies

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies geopend. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws, maar verwerkten opmerkingen over het rentebeleid in de Verenigde Staten en Australië.

2 uur geleden
Bio-sector wil verplichte etikettering voor gmo van voedsel

EDE (ANP) - Biologische boeren en voedingswinkels willen dat op de etiketten in de supermarkt komt te staan of genetische technieken zijn toegepast bij de productie. Dinsdag neemt de Tweede Kamer 45.000 handtekeningen in ontvangst die zijn ingezameld met de petitie 'houd ons voedsel gentechvrij'. De petitie wordt onder andere ondersteund door brancheorganisatie Bionext en Greenpeace.

2 uur geleden
Beleggers zonder veel richtinggevend nieuws richting openingsbel

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen is het voor beleggers dinsdag richting zoeken na een ochtend zonder al te veel groot nieuws over beursfondsen. Op de handelsvloeren in Azië en Australië was het sentiment negatief na een nieuw rentebesluit van de Australische centrale bank.

3 uur geleden
Krant: advertentieloos Facebook kan 10 euro per maand kosten

PALO ALTO (ANP) - Meta, het moederbedrijf van Facebook, overweegt klanten in de Europese Unie zo'n 10 euro per maand te vragen als ze die site willen gebruiken zonder reclame. Daar komt mogelijk 6 euro bij als gebruikers ook de betaalde versie van Instagram willen gebruiken, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant heeft Meta die plannen gepresenteerd aan Europese toezichthouders, als onderdeel van een ommezwaai om aan strengere privacywetgeving te voldoen.

4 uur geleden