Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers: noodpakket biedt goede basis voor komende maanden

Ondernemers: noodpakket biedt goede basis voor komende maanden

DEN HAAG (ANP) - Met het derde noodpakket van de overheid ligt er een goede basis voor de komende maanden, vinden ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op de aankondiging van het kabinet om langer door te gaan met de coronasteun. "Vooral het feit dat er nu tot 1 juli 2021 duidelijkheid is, is een goede zaak. Dan weten ondernemers voor langere tijd waar ze aan toe zijn."

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer benadrukt dat de sociale partners en het kabinet samen hebben gewerkt aan het nieuwe pakket. "Drie zaken waren voor ons essentieel: het aanjagen van investeringen, het verlengen van de noodmaatregelen en een massale inzet op het begeleiden van mensen naar nieuw werk en zaken als (om)scholing", legt hij uit. "Dit zit allemaal goed in dit nieuwe pakket."

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, vult aan: "Een dikke pluim voor dit kabinet. Zo is het goed dat ondernemers de uitgestelde belastingen niet direct terug hoeven te betalen en deze kunnen uitsmeren over een periode tot 24 maanden." Dat laatste geeft volgens hem ondernemers ruimte om geld tijdens de crisis in het bedrijf te houden. "Doordat de ontslagboete er verder af gaat in de NOW 3.0 kunnen ondernemers en medewerkers verder beter afspraken maken over de noodzakelijke herstructurering van bedrijven en wat daarvoor nodig is."

De ondernemersorganisaties benadrukken verder dat voor specifieke sectoren, zoals de evenementensector en delen van de horeca, maatwerk mogelijk moet blijven. Ook vinden ze dat er bij nieuwe omstandigheden, zoals een tweede coronagolf, nog ruimte moet zijn om eventueel verbeteringen in het maatregelenpakket door te voeren.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

23 minuten geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

1 uur geleden
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen

DEN HAAG (ANP) - Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van het in de financiële sector belangrijke klachteninstituut Kifid bepaald.

1 uur geleden
Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

1 uur geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

2 uur geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

3 uur geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

3 uur geleden