Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers: houd vast aan coronapas als laatste redmiddel

Ondernemers: houd vast aan coronapas als laatste redmiddel

DEN HAAG (ANP) - Het coronatoegangsbewijs (CTB) moet onderdeel blijven van de gereedschapskist van het kabinet, als laatste redmiddel om bedrijven open te houden, mocht het virus weer oplaaien. Dat betogen ondernemers verenigd in VNO-NCW en MKB-Nederland, na eerdere berichtgeving door het AD.

Volgens de ondernemersorganisaties moet voorkomen worden dat de economie weer op slot gaat. In het concept van de coronawet ontbreekt het CTB. Dat zou onder meer te maken hebben met de politieke weerstand tegen de coronapas.

Volgens de bedrijfslobby is het van groot belang dat, bij een mogelijke nieuwe coronagolf, alle mogelijke middelen beschikbaar zijn. "Wij zien liever dat het CTB helemaal niet hoeft worden ingezet, maar als bedrijven dicht zouden gaan zonder het CTB, dan kan het CTB een laatste redmiddel zijn" , aldus een woordvoerder van de ondernemersorganisaties.

Coronascenario's

Verder eisen de ondernemers van het kabinet dat voor de hele samenleving " glashelder" is welke verschillende coronascenario' s er zijn en welke criteria daarvoor gelden. " Het kan namelijk nooit zo zijn dat corona alleen nog een risico voor sectoren en ondernemers wordt en zij de prijs betalen als het virus toch weer oplaait en de overheidsinspanningen te laat zijn", zo klinkt het. "Hierover bestaat echter nog steeds veel onduidelijkheid."

De organisaties wijzen erop dat in de verschillende sectorplannen ondernemers er alles aan doen om hun bedrijven op een " veilige en verantwoorde manier" in te richten voor klanten en medewerkers, los van de basisregels. " Richting het najaar is het belangrijk dat alles op tijd op orde is qua testen, vaccineren en zorgcapaciteit en dat we lessen trekken de afgelopen jaren."

Meer uit Financieel

Beleggers letten komende beursweek op belangrijk inflatiecijfer VS

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers letten de komende beursweek vooral op een belangrijk inflatiecijfer dat vrijdag uit de Verenigde Staten komt. De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve ziet dit cijfer als de belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling en dus van groot belang voor het rentebeleid van de Fed.

4 uur geleden
WSJ: Apple praat met Meta over AI-model in systeem verwerken

NEW YORK (ANP/RTR) - Apple en het moederbedrijf van Facebook gaan mogelijk samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Apple en Facebook-eigenaar Meta hebben gesprekken gevoerd over het integreren van het generatieve AI-model van Meta in het nieuwe AI-systeem Apple Intelligence. Dit meldt The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden.

6 uur geleden
Jurist: bunq heeft niet alle gedupeerden compensatie geboden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq heeft nog niet alle klanten die slachtoffer zijn geworden van phishing of helpdeskfraude compensatie aangeboden. Dit zegt jurist Chizki Loonstein, die met advocaten namens tientallen gedupeerden mogelijk een rechtszaak tegen de onlinebank start. Bunq stelt dat alle bij de bank bekende slachtoffers van fraude wel een bericht hebben gehad.

9 uur geleden
Regen en waterschimmel dreigen aardappel lang dwars te zitten

AMSTERDAM (ANP) - De vele regen van de afgelopen maanden zit aardappeltelers dwars. Dat komt niet alleen doordat aardappelpercelen noodgedwongen te laat worden geplant, maar ook doordat een waterschimmel om zich heen grijpt. Dit probleem blijft mogelijk nog jaren voelbaar, ook in de portemonnee van de consument.

10 uur geleden
Vliegveld Manchester schrapt vluchten om stroomstoring

MANCHESTER (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Vluchten die zondag vanaf het vliegveld van Manchester zouden vertrekken, zijn geschrapt of lopen lange vertraging op. Een eerdere stroomstoring in de regio van de Engelse stad zorgt voor problemen op de luchthaven, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

11 uur geleden
Gegevens tienduizenden klanten van grote Duitse bank gelekt

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een dochterbedrijf van een van Duitslands grootste banken, DZ Bank, is getroffen door een cyberaanval. Daardoor zijn persoonlijke gegevens van tienduizenden klanten mogelijk in verkeerde handen gevallen, zei een woordvoerster van de bank.

1 dag geleden
Socialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

SAN FRANCISCO (ANP) - Socialemediaplatform X wil dat gebruikers gaan betalen om livebeelden uit te zenden via het berichtenplatform. Binnenkort is de functie voor livestreamen alleen nog maar beschikbaar voor mensen die op zijn minst een premiumabonnement hebben, maakte het techbedrijf bekend. Dat abonnement kost in Nederland 8 euro per maand.

1 dag geleden