Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers blij met 'eerste stap' kabinet, maar hoopten op meer

Ondernemers blij met 'eerste stap' kabinet, maar hoopten op meer

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse bedrijfsleven is blij dat het kabinet eindelijk ruimte ziet voor wat versoepelingen van de coronamaatregelen. Daarmee gloort er voor ondernemers in de horeca en detailhandel weer wat licht aan het einde van de tunnel. "Hier hebben we lang voor gepleit en ondernemers hebben eerder al bewezen dat ze met hun protocollen veilig en verantwoord open kunnen", zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

De invloedrijke lobbyclubs zijn wel teleurgesteld over de beperkte versoepelingen voor de horeca. De buitenterrassen open tot 18.00 uur is volgens hen een "aardige" stap, maar zet voor ondernemers in de praktijk weinig zoden aan de dijk na de grote financiële klappen van afgelopen jaar.

De ondernemersorganisaties delen bovendien de zorg van burgemeesters ten aanzien van de handhaving dat terrasbezoekers na 18.00 uur hun heil elders zoeken. Ook hadden VNO-NCW en MKB-Nederland gehoopt dat bijvoorbeeld de restaurants en horeca in hotels onder voorwaarden al weer open konden. Ditzelfde geldt voor parken zoals dierentuinen en pretparken die nu nog dichtblijven.

Herstelpakket

De organisaties hameren verder nogmaals op het belang van de pilots met toegangstesten die deze maand op grote schaal worden gehouden. "Met de inzet van testen is meer mogelijk dan op grond van het epidemiologisch beeld mogelijk zou zijn. Bovendien testen we zo mensen die anders niet zouden worden getest en dragen toegangstesten zo bij aan het indammen van het virus."

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn nog met het demissionaire kabinet in gesprek over een stevig herstelpakket. Dat pakket moet wat hun betreft onder meer een oplossing bevatten voor de schuldenberg die ondernemers noodgedwongen hebben opgebouwd. Ook zou het steunpakket moeten worden doorgetrokken tot het eind van het jaar.

Meer uit Binnenland

OM: verdachte schietpartijen Rotterdam woensdag voorgeleid

ROTTERDAM (ANP) - De verdachte van de schietpartijen in Rotterdam wordt op woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat meldt het Openbaar Ministerie Rotterdam. De verdachte, de 32-jarige Fouad L., zit sinds donderdag vast.

21 minuten geleden
Dordrecht zet aangifte tegen 'lek' van Chemours-schikking door

DORDRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Dordrecht ziet "geen enkele reden" om iets te doen aan de aangifte die is gedaan tegen Ruben Schilt, tot voor kort commissielid van de PvdA. Schilt schond de geheimhoudingsplicht door de notulen van een besloten raadsvergadering over een schikkingsvoorstel in de zaak-Chemours door te sturen naar het tv-programma Zembla. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht deed daarvan aangifte.

1 uur geleden
Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associëren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

3 uur geleden
Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

8 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

8 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

8 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

9 uur geleden