Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderhandelingen over nieuw kabinet beginnen echt

Onderhandelingen over nieuw kabinet beginnen echt

DEN HAAG (ANP) - De slepende kabinetsformatie gaat woensdag een nieuwe fase in. VVD, D66, CDA en ChristenUnie beginnen onder leiding van de informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees aan gesprekken over voortzetting van de regeringscoalitie van de afgelopen vier jaar. Niet eerder sinds de verkiezingen in maart werd er inhoudelijk onderhandeld.

Remkes en Koolmees geven om 11.00 uur een persconferentie. Zij hebben hun eerste gesprek dan al achter de rug. CDA-leider Wopke Hoekstra schuift al om 9.30 uur aan, omdat hij later op de ochtend in de Tweede Kamer moet zijn voor de Algemene Financiƫle Beschouwingen.

In de middag komen achtereenvolgens ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers en D66-leider Sigrid Kaag langs bij de informateurs. VVD-leider Mark Rutte laat zich dan wegens buitenlandse verplichtingen nog vervangen door Sophie Hermans. 's Avonds is er nog een bijeenkomst met alle partijleiders en hun secondanten. Dan schuift Rutte wel aan.

VVD'er Remkes was de afgelopen weken ook al informateur. Zijn herbenoeming kon dinsdagavond tijdens een Kamerdebat over de kabinetsformatie rekenen op brede steun, evenals de keuze van D66 voor Koolmees. Remkes sprak in het debat de hoop uit snel te kunnen werken. In coalitiekringen klinkt de wens om voor het einde van het jaar klaar te zijn.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
NIEUW kabinet??? nee--de oude hap gaat gewoon met minachting voor het volk verder. alleen arrogantie en pluche is wat ze willen. het woord "schaamte" is hun onbekend

Meer uit Politiek

Kabinet komt met maatregelen tegen werkdruk kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet neemt maatregelen om de werkdruk in de kinderopvang tegen te gaan. Demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat medewerkers in opleiding makkelijker ingezet kunnen worden en dat de inspectie coulanter omgaat met bepaalde regels.

2 uur geleden
Lobbyverbod voor oud-bewindslieden wordt strenger

DEN HAAG (ANP) - De integriteitsregels voor oud-bewindslieden worden aangescherpt. Zij moeten in de eerste twee jaar na hun vertrek uit het kabinet aan een onafhankelijke commissie advies gaan vragen of een nieuwe functie toelaatbaar is. Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil strenger zijn omdat de integriteit van voormalige kabinetsleden "boven iedere twijfel verheven" moet zijn. Hier is de laatste tijd "veel te veel discussie" over geweest, zei ze.

3 uur geleden
Rutte: we volgen 100 procent het OMT-advies

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet volgt met de nieuwe coronamaatregelen "100 procent" het jongste advies van het Outbreak Management Team (OMT). Dat zei demissionair premier Mark Rutte vrijdag op de coronapersconferentie.

3 dagen geleden
Rutte hoopt op normale kerst, maar 'absoluut geen garanties'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte "hoopt op een normale kerst", maar kan daarover "absoluut geen garanties" geven. "Het kan langer duren" voordat de vrijdag aangekondigde aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus kunnen worden ingetrokken. Vooralsnog geldt het pakket tot en met 18 december.

3 dagen geleden
Rutte: vanwege naleving maatregelen pas vanaf zondag van kracht

DEN HAAG (ANP) - Dat de aangescherpte coronamaatregelen pas op aanstaande zondag ingaan, heeft te maken met de tijd die nodig is voor de voorbereidingen. Volgens demissionair premier Mark Rutte komt het "de naleving ten goede" als sectoren zoals bijvoorbeeld de horeca tijd hebben om alles in te regelen, zoals het neerzetten van tafels op 1,5 meter afstand en het afzeggen van reserveringen.

3 dagen geleden
Rutte: coronaboodschap komt niet over, reken ik mezelf aan

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte erkent dat de coronaboodschap van het kabinet, met name over het belang van testen en thuisblijven bij klachten, onvoldoende overkomt. "Dat reken ik mezelf aan", zegt hij. Hij vindt ook dat daarvoor excuses op hun plaats zijn.

3 dagen geleden
Kabinet wil 'avondlockdown', mondkapjes op scholen

DEN HAAG (ANP) - Veel zaken zullen de komende tijd hun deuren moeten sluiten vanaf 17.00 uur. Basis- en middelbare scholen blijven open, maar er wordt wel aan aanvullende maatregelen gedacht zoals het dragen van mondkapjes. Met die maatregelen hoopt het kabinet het aantal coronabesmettingen te verminderen, om de zorg uiteindelijk te ontlasten. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door de NOS.

3 dagen geleden