Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondanks treinstaking geen chaos op Schiphol

Ondanks treinstaking geen chaos op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Hoewel de effecten van de staking van NS-personeel in Zuid-Holland vrijdag in de hele Randstad voelbaar zijn, is er op Schiphol niet veel van te merken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er vooralsnog geen bijzonderheden te melden. Wel zijn er extra verkeersregelaars ingezet zodat het verkeer rond de luchthaven goed kan doorstromen.

De luchthaven waarschuwde reizigers van tevoren voor treinen die misschien niet rijden, vertragingen en eventuele drukte in de trein en op de stations. Automobilisten werd gevraagd zoveel mogelijk samen te reizen. Daar hebben reizigers waarschijnlijk rekening mee gehouden, aldus de woordvoerder.

Bussen

Ook een woordvoerder van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, laat weten dat het op de bussen van Schiphol naar Amsterdam niet drukker is dan normaal. "Het is goed te doen", aldus de woordvoerder.

Door de staking ligt het treinverkeer in Zuid-Holland wel vrijwel volledig plat. Op de site van de NS is verder te zien dat de staking in vrijwel de hele Randstad voor treinuitval zorgt, bijvoorbeeld ook rond Schiphol.

Maandag gaan de acties verder in de regio noordwest, waar grote knooppunten als Amsterdam en Schiphol onder vallen. De luchthaven houdt de situatie maandag scherp in de gaten en heeft contact met NS, aldus de woordvoerder. "Op basis daarvan kunnen we hopelijk een inschatting maken wat we maandag kunnen verwachten. We zijn voorbereid op verschillende scenario's."

Meer uit Binnenland

PvdA'er Nijboer moet sociale agenda in aardbevingsgebied vormgeven

GRONINGEN (ANP) - Vertrekkend PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat een sociale agenda ontwikkelen voor het aardbevingsgebied in Groningen en Noord-Drenthe. Hij gaat als "kwartiermaker" samen met inwoners, organisaties en overheden invulling geven aan het begrip brede welvaart, een belangrijk onderwerp in de kabinetsreactie op de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen. Er is de komende dertig jaar 3,5 miljard euro beschikbaar.

5 minuten geleden
Vooral op middelbare scholen zijn nog achterstanden door corona

DEN HAAG (ANP) - Leerlingen hebben de achterstanden die ze hebben opgelopen tijdens de coronaperiode nog steeds niet helemaal ingehaald, met name op middelbare scholen. Demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul ziet zelfs dat de onderwijsprestaties in de onderbouw nog wat verder zijn gedaald in het vorige schooljaar. In het basisonderwijs is wel duidelijk verbetering te zien, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

35 minuten geleden
Gökmen T. woont strafzaak geboeid bij

ROTTERDAM (ANP) - Tramschutter Gökmen T. draagt handboeien tijdens zijn strafzaak die dinsdagochtend begon in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Dat is ongebruikelijk tijdens strafzaken. Voor T. geldt al ruim twee jaar een regime waarbij hij in de gevangenis handboeien moet dragen, klaagde hij in de rechtbank.

1 uur geleden
Onderzoek: Nederlandse tieners weten weinig van burgerschap

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse jongeren weten weinig over burgerschap en leren er op school ook weinig over. De kennis van jongeren over hoe een democratische samenleving eruit ziet en wat hun rol daarin is, blijft "op veel punten achter bij die in andere landen". Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen in een rapport dat dinsdag is gepresenteerd.

1 uur geleden
Ruim 980.000 kilo zout gestrooid om gladheid

DEN HAAG (ANP) - Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben sinds maandagavond 19.00 uur ruim 980.000 kilo zout gestrooid om de verwachte gladheid, meldt de verkeersdienst van Rijkswaterstaat. In het hele land zijn strooiwagens de weg opgegaan. "Hiermee proberen we gladheid zoveel mogelijk te voorkomen en zorgen we voor een veilige doorstroming", meldt Rijkswaterstaat op X.

3 uur geleden
Klimaatenquête: meeste Nederlanders tegen fossiele subsidies

LUXEMBURG (ANP) - Het merendeel van de Nederlanders is voorstander van het afschaffen van subsidies en belastingvoordelen voor de luchtvaartsector en alle bedrijven die sterk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De Europese Investeringsbank (EIB) meldt op basis van de jaarlijkse Klimaatenquête dat 72 procent hier voor is.

5 uur geleden
120 Caribische studenten krijgen geld voor uitwisseling Nederland

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 120 studenten kunnen volgend studiejaar op uitwisseling of stage binnen het Koninkrijk met een zogenoemde Koninkrijksbeurs. Alle studenten binnen het Koninkrijk mogen gebruikmaken van de beurs, maar deze is voornamelijk bedoeld voor Caribische studenten. Zo krijgen zij de kans om uit te zoeken of in Nederland studeren of werken iets voor hen is, schrijft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

5 uur geleden