Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondanks corona weer merendeel studenten tevreden over opleiding

Ondanks corona weer merendeel studenten tevreden over opleiding

UTRECHT (ANP) - Studenten zijn vrijwel even positief over hun opleiding als een jaar geleden, stelt stichting Studiekeuze123 op basis van de Nationale Studenten Enquête (NSE). 71 procent van de Nederlandse studenten in het hoger onderwijs zegt tevreden of zeer tevreden te zijn met zijn of haar opleiding. Zowel dit studiejaar als het vorige hadden studenten te maken met beperkende maatregelen vanwege de coronapandemie, zoals digitaal onderwijs.

De vragenlijst van de enquête is vorig jaar aangepast en de resultaten kunnen dus niet worden vergeleken met die in een 'normaal' studiejaar, legt een woordvoerder van Studiekeuze123 uit. De NSE werd in beide jaren afgenomen tussen half januari en half maart. Dit jaar vulden ruim 286.000 studenten de vragenlijst in.

Directeur van Studiekeuze123 Ingrid Kolkhuis Tanke noemt het "bijzonder" dat de tevredenheid onder studenten over hun opleiding nagenoeg gelijk is gebleven in vergelijking met 2021, "ondanks het vele thuiszitten en de druk die de pandemie nog altijd met zich meebrengt".

Voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) Ama Boahene leest de resultaten iets anders. "De tevredenheid van studenten is ten opzichte van vorig jaar niet verbeterd. Na twee jaar corona-onderwijs is dat jammer om te zien. We hadden gehoopt dat het onderwijs gedurende de pandemie beter om heeft leren gaan met de beperkende maatregelen, maar dat blijkt niet uit de enquête-resultaten."

Verder was 18 procent van de studenten dit jaar ontevreden of zeer ontevreden over het contact met de beroepspraktijk. Dat noemt Studiekeuze123 "een gemiste kans". Kolkhuis Tanke: "Ook gezien de tekorten op de arbeidsmarkt is het leggen en onderhouden van goede contacten met studenten belangrijk voor het aantrekken van nieuwe werknemers."

Meer uit Binnenland

Twee vermisten bootongeluk Dinteloord waarschijnlijk overleden

DINTELOORD (ANP) - De twee nog vermiste opvarenden van de boot die dinsdagmiddag omsloeg in het Volkerak zijn vermoedelijk niet meer in leven. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat de hulpdiensten de reddingsactie omzetten in een bergingsactie. Ze houden er rekening mee dat de twee zijn overleden, licht een woordvoerster toe. "De hulpdiensten zijn niet ineens weg en ze blijven voorlopig nog zoeken, maar dan niet meer naar gewonden maar naar lichamen."

5 uur geleden
Dode en twee vermisten door omslaan boot bij Dinteloord

DINTELOORD (ANP) - Bij Dinteloord is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen doordat de boot waarin het slachtoffer zat was omgeslagen. Naar twee andere opvarenden wordt nog "met man en macht gezocht", meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Over de identiteit van het overleden slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

8 uur geleden
73 klimaatdemonstranten aangehouden voor blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdag 73 klimaatdemonstranten opgepakt op de A12 in Den Haag. Ze gingen rond 12.00 uur de weg op en liepen onder meer door naar de tunnelbak. Onder de aangehouden personen zat ook een minderjarige, meldt de politie. Alle 73 zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM). Rond 15.30 uur was de weg weer open voor verkeer, aldus de politie.

9 uur geleden
Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

10 uur geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

10 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

11 uur geleden
Belastingdienst besprak risico's verfoeid antifraudesysteem niet

DEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.

11 uur geleden