Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ON!: rapport ombudsman eenzijdig, niet aantoonbaar en subjectief

ON!: rapport ombudsman eenzijdig, niet aantoonbaar en subjectief

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland noemt het tweede rapport van de NPO Ombudsman "in veel gevallen eenzijdig, niet aantoonbaar en subjectief". In het woensdag verschenen rapport concludeert de ombudsman dat Ongehoord Nederland opnieuw de Journalistieke Code van de NPO op diverse punten heeft geschonden. Diezelfde conclusie trok de NPO Ombudsman, Margo Smit, in juni.

Volgens Ongehoord Nederland heeft het opinieprogramma Ongehoord Nieuws "de laatste maanden een grote kwaliteitsslag gemaakt", stelt de omroep op haar website. "Maar bij ons opinieprogramma is volgens ons geen sprake van, zoals zij stelt, 'een patroon van onjuiste informatie' of het schenden van journalistieke code."

De omroep van Arnold Karskens maakt zich "ernstige zorgen" over de "eenzijdigheid" van de NPO Ombudsman. "De NPO Ombudsman gaat er in haar rapport aan voorbij dat er over deze thema's bij grote groepen Nederlanders anders wordt gedacht dan gebruikelijk door andere omroepen. Ze bekijkt de zaken volgens ons - na een eerste globale lezing van het rapport - vanuit de heersende meerderheidsvisie en interpreteert de feiten alsmede de geldende normen en publieke waarden te veel dienovereenkomstig", aldus ON!. "Zo dreigt het geluid van de minderheid binnen de publieke omroep (weer) te worden uitgesloten. De houding van de ombudsman druist naar ons inzicht in tegen de waarden van de Mediawet die een pluriform omroepbestel voorstaat."

ON! vraagt het bestuur van de NPO om "een inhoudelijk en opbouwend gesprek". "Omroep ON! vertegenwoordigt immers een substantieel deel van de bevolking dat zich tot voor onze komst 'ongehoord' voelde."

Meer uit Binnenland

Zorgminister adviseert ouders: laat kind vaccineren tegen mazelen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) adviseert ouders dringend om hun kind te laten vaccineren tegen mazelen. "Mazelen is geen onschuldige ziekte", schrijft ze dinsdag in een Kamerbrief. Eerder op de dag riep het Outbreak Management Team (OMT) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de overheid al op om extra maatregelen te nemen nu het aantal besmettingen toeneemt.

1 uur geleden
Tweede Kamer stemt in met verlenging besluit op asielaanvraag

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met de verlenging van de termijnen waarop een asielaanvraag moet zijn afgehandeld. Als straks ook de Eerste Kamer instemt, komt de maximale wettelijke beslistermijn uit op 21 maanden. Die was al een tijdje geleden verlengd naar 15 maanden.

2 uur geleden
Brabant trekt 3 miljoen extra uit voor toegankelijke bushaltes

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

2 uur geleden
Tweede Kamer wil dat voorstel Transgenderwet wordt ingetrokken

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat een verruiming van de Transgenderwet wordt ingetrokken. NSC en SGP hebben dit voorgesteld: 73 Kamerleden stemden voor, 70 stemden tegen. Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) had de motie ontraden. Hij noemde het verzoek niet behoorlijk, onder meer om procedurele redenen. Het kabinet moet nu beslissen of het de wens van de Kamer uitvoert of naast zich neerlegt.

2 uur geleden
Asielzoekers eind juni, begin juli naar 'asielhotel' in Albergen

ALBERGEN (ANP) - De eerste asielzoekers komen eind juni of begin juli naar het nieuwe asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dinsdag begonnen met de verbouwingswerkzaamheden die nodig zijn om het hotel geschikt te maken voor de opvang van asielzoekers, meldt de gemeente Tubbergen waar Albergen onder valt.

3 uur geleden
Groepshulpen moeten druk op kinderopvang helpen verlichten

DEN HAAG (ANP) - Kinderopvangorganisaties kunnen vanaf november een subsidie aanvragen waarmee zij groepshulpen kunnen aannemen om het werk te verlichten. Voorwaarde is wel dat deze groepshulpen ook een opleiding volgen waarmee zij op termijn wellicht als volwaardig pedagogisch medewerker aan de slag kunnen.

3 uur geleden
Nederlandse drugsverdachte Karim B. weer voortvluchtig in Spanje

MADRID (ANP) - Het Nederlandse mocromaffiakopstuk Karim B. is weer voortvluchtig. Hij werd in januari aangehouden op verdenking van onder meer drugshandel, maar vorige maand op borgtocht vrijgelaten. Inmiddels is hij volgens het Spaanse persbureau EFE voor de autoriteiten onvindbaar. De Spaanse minister van Justitie Félix Bolaños heeft de laatste ontwikkelingen "zorgelijk" genoemd.

3 uur geleden