Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzetverlies voor navigatiedienstverlener TomTom

Omzetverlies voor navigatiedienstverlener TomTom

AMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft het afgelopen kwartaal minder omzet in de boeken gezet. Bij de grootste divisie Location Technology was wel sprake van groei, maar dat was onvoldoende om de verdere neergang bij de consumententak te compenseren. TomTom-topman Harold Goddijn toonde zich evenwel tevreden met de resultaten, die volgens hem als verwacht waren.

TomTom zette in het slotkwartaal van afgelopen jaar 156,2 miljoen euro om. Dat was op jaarbasis 10 procent minder. Bij Location Technology, waar zakelijke dienstverlening en de navigatieproducten voor de auto-industrie onder vallen, dikte de omzet met 4 procent aan tot 110,4 miljoen euro. De consumententak, die onder meer navigatiekastjes maakt, verloor bijna een derde aan omzet. De divisie was goed voor 45,9 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een tekort van 69 miljoen euro, tegen een winst van 1,4 miljoen euro een jaar eerder. TomTom had onder meer te maken met hogere afschrijvingskosten op de restwaarde van de kaartendatabase, die naar verwachting minder lang bruikbaar blijft dan eerder gedacht. Ook gaf het bedrijf meer uit aan onderzoek en ontwikkeling.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim in het derde kwartaal weer gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse werknemers waren in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw minder vaak ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen jaren steeg het ziekteverzuim, maar in de afgelopen drie kwartalen is het verzuim op jaarbasis gedaald.

6 minuten geleden
ING: kloof tussen spaarbuffers van Nederlanders

AMSTERDAM (ANP) - De verschillen tussen de spaarbuffers van Nederlanders zijn groot. Een kwart heeft meer dan 10.000 euro in de spaarpot, maar bijna net zoveel mensen hebben minder dan 500 euro of niks gespaard. Dat zegt ING op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

6 minuten geleden
Google-moeder Alphabet stijgt op Wall Street na lancering AI-model

NEW YORK (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, behoorde donderdag tot de winnaars op de beurzen in New York. Beleggers waren enthousiast over een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI) met de naam Gemini, die Google woensdag lanceerde. Het aandeel steeg 5,3 procent.

1 uur geleden
Vakbonden stappen uit overleg vroegpensioenregeling zwaar werk

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VCP zijn donderdagavond uit het overleg gestapt over de toekomst van de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen. Dat melden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO). De huidige Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) loopt eind 2025 af.

2 uur geleden
Achmea wil ook praten met claimclubs na woekerpolisdeal ASR

ZEIST (ANP) - Verzekeringsconcern Achmea wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, net als rivaal ASR eerder deed. Die laatste partij sloot ruim een week geleden een schikking in het langslepende dossier. Toen dat bekend werd, meldde ook NN Group zich bij de claimorganisaties. Die verzekeraar heeft woensdag inmiddels zijn eerste gesprek gehad.

5 uur geleden
Musk: topman Walt Disney zou onmiddellijk ontslagen moeten worden

SAN FRANCISCO (ANP) - Bob Iger, de topman van entertainmentconcern Walt Disney, zou "onmiddellijk ontslagen moeten worden". Dat zegt Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform X. Walt Disney is een van de grote bedrijven die onlangs zijn gestopt met adverteren op X. Musk liet zich al eerder verontwaardigd uit over dat besluit.

5 uur geleden
Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

6 uur geleden