Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzetverlies dwingt Blijdorp tot ontslaan kwart personeel

Omzetverlies dwingt Blijdorp tot ontslaan kwart personeel

ROTTERDAM (ANP) - Diergaarde Blijdorp heeft woensdag aangekondigd een kwart van het personeel te moeten ontslaan. Omdat de bezoekersaantallen vanwege de coronamaatregelen kelderden, liep de Rotterdamse dierentuin "vele miljoenen euro’s" aan omzet mis.

Blijdorp geeft aan dat een kwart van de 180 arbeidsplaatsen moet verdwijnen om het verlies in omzet te overleven. Ook moeten vaste kosten worden verminderd.

"Het is duidelijk dat een ongekende crisis op het vlak van volksgezondheid, gekoppeld aan een sterke economische teruggang, ons dwingen onze plannen te herzien." laat directeur Erik Zevenbergen weten. "We zijn een stichting zonder winstoogmerk. De bedrijfsvoering van een dierentuin is in de basis gewoon ontzettend afhankelijk van bezoekers, die vooralsnog zeer beperkt toegelaten mogen worden. Dit terwijl alle kosten, die samenhangen met de verzorging van onze unieke dieren, planten en niet te vergeten de monumenten, gewoon door blijven gaan."

Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sloot Blijdorp op 16 maart de deuren. Op 20 mei ging de dierentuin gefaseerd weer open, met 40 procent van de normale capaciteit. In 2019 trok Blijdorp nog 1,6 miljoen bezoekers. Afgelopen jaar presenteerde de diergaarde het Masterplan 2030, waarmee Blijdorp een rol wil spelen in het natuurbehoud. Ook dat staat op losse schroeven.

De dierentuin vroeg fans al om steun door abonnementen te nemen of geld te doneren. Ook was er steun vanuit de landelijke overheid, maar Zevenbergen zegt te hopen dat provinciale en lokale overheden ook willen bijdragen aan een oplossing om de noodlijdende dierentuin te helpen.

Meer uit Binnenland

Snelrechtzittingen voor eerste 14 verdachten van AZ-rellen

ALKMAAR (ANP) - De eerste veertien verdachten van de recente rellen in het AZ-stadion moeten dinsdag en woensdag voor de politierechter van de rechtbank in Alkmaar verschijnen. De rechtbank houdt dan themazittingen over het supportersgeweld dat op donderdag 18 mei uitbrak na een thuiswedstrijd van AZ tegen West Ham United.

36 minuten geleden
Voorarrest verdachte dodelijke schietpartij in Katwijk verlengd

KATWIJK (ANP) - De rechter-commissaris heeft het voorarrest verlengd van de 18-jarige Katwijker die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in zijn woonplaats. De verdachte blijft in elk geval veertien dagen langer vastzitten.

39 minuten geleden
Staat zal vaker andere advocaten inschakelen dan landsadvocaat

DEN HAAG (ANP) - De Staat zal vaker andere advocatenkantoren inschakelen dan landsadvocaat Pels Rijcken, laat het ministerie van Justitie vrijdag weten. Daarmee volgt het kabinet een advies op van een speciale commissie, die werd ingezet nadat een grootschalige fraudezaak bij Pels Rijcken aan het licht was gekomen. Een topman van het kantoor kon jarenlang miljoenen euro's wegsluizen naar privérekeningen.

48 minuten geleden
Dijkgraaf: Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt verlengd

DEN HAAG (ANP) - De herdenkingsperiode om stil te staan bij het Nederlandse slavernijverleden zal langer duren dan een jaar, zegt verantwoordelijk minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De subsidie voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt daarnaast verhoogd met 4 miljoen euro tot een totaal van 12 miljoen euro. Bij een symposium over de herdenkingsperiode noemde de bewindsman dit in een speech "pijnlijk" en "helemaal geen feestje".

58 minuten geleden
Gemeenten springen bij voor hulp gezinnen die toeslagen mislopen

DEN HAAG (ANP) - Mensen die financieel in de knel zitten als gevolg van tegenstrijdige overheidsregelingen, krijgen voorlopig hulp via de bijzondere bijstand die door gemeenten wordt verstrekt. Het kabinet koopt daarmee tijd om met een structurele oplossing te komen voor dit probleem, dat al jaren bekend is maar tot nu toe niet is aangepakt.

1 uur geleden
Almere net op tijd met plan voor huisvesting statushouders

ALMERE (ANP) - De gemeente Almere heeft het plan van aanpak voor de huisvesting van statushouders net op tijd klaar. Vrijdag liep een ultimatum van de provincie Flevoland af. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft Almere de plannen om nog dit jaar zo'n 550 statushouders te huisvesten op de deadline-dag opgestuurd naar de provincie en de gemeenteraad.

1 uur geleden
Politieagent vervolgd voor veroorzaken dodelijk ongeluk Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Een politieagent wordt vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Eindhoven vorig jaar december, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Een 31-jarige motorrijder uit Eindhoven is daarbij overleden. Het OM vervolgt de agent onder meer omdat hij de maximale snelheid "zeer fors overschreden heeft", terwijl daar volgens het OM geen dringende reden voor was.

1 uur geleden