Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzetalarm Air France-KLM: reizigers mijden Parijs om Spelen

Omzetalarm Air France-KLM: reizigers mijden Parijs om Spelen

PARIJS (ANP) - Veel reizigers lijken deze zomer Parijs te mijden om de Olympische Spelen. Air France-KLM ziet in zijn zomerboekingen dat het vliegverkeer van en naar de Franse hoofdstad duidelijk achterblijft. Het concern verwacht dat de opbrengsten hierdoor met 160 miljoen tot 180 miljoen euro worden geraakt in de periode juni tot augustus.

De Olympische Spelen beginnen op 26 juli. De slotceremonie is op 11 augustus. Het sportevenement zorgt vanzelfsprekend ook voor veel mensen die daarom juist naar Parijs willen, bijvoorbeeld om wedstrijden te bezoeken. Maar die toestroom is niet zo sterk als Air France-KLM vooraf had voorzien.

De boekingcijfers voor Parijs vallen ook tegen wanneer de bestemming wordt vergeleken met andere Europese steden. Daarbij speelt mee dat het in Parijs in deze periode waarschijnlijk "druk, duur en vol" is, legt een woordvoerster uit.

'Bemoedigend'

"Het reizen tussen de stad en andere bestemmingen ligt ook onder het gebruikelijke juni-augustus-gemiddelde omdat inwoners van Frankrijk hun vakantie lijken uit te stellen tot na de Olympische Spelen of alternatieve reisplannen overwegen."

Dit alles is voor Air France-KLM geen reden om het aantal vluchten te beperken. Het concern achter de luchtvaartmaatschappijen Air France, KLM en Transavia verwacht dat de reizigersstroom van en naar Frankrijk na de Olympische Spelen weer normaler wordt. Voor eind augustus en september ziet de onderneming naar eigen zeggen een "bemoedigende" vraag.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden