Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzet Samsung beter dan verwacht, aandeel omhoog in Seoul

Omzet Samsung beter dan verwacht, aandeel omhoog in Seoul

SEOUL (ANP) - Het Koreaanse techbedrijf Samsung was donderdag op de beurs in Seoul een opvallende stijger. De onderneming kwam met een beter dan verwachte omzetstijging in het voorbije kwartaal van 21 procent. Daarmee nam Samsung de ergste vrees onder beleggers weg over de impact van de afzwakkende consumentenvraag en de stijgende materiaalkosten die de chipindustrie in de weg zitten. Een sector die goed is voor 550 miljard dollar.

Samsung stond in Seoul ruim 3 procent hoger. Het grootste bedrijf van Zuid-Korea is een van de eerste grote techbedrijven die voorlopige cijfers rapporteert na een cruciaal kwartaal. Door de positieve resultaten van het bedrijf veerden graadmeters in de regio op. Beleggers zagen de omzetgroei van het bedrijf als een teken dat chipaandelen wellicht ondergewaardeerd zijn.

In het kielzog van Samsung steeg de eveneens Zuid-Koreaanse branchegenoot SK Hynix meer dan 2 procent. In Taiwan won TSMC 4,5 procent. De kleinere rivaal United Microelectronics steeg in Taipei dik 7 procent. De vier Aziatische chipmakers wonnen tussentijds gezamenlijk zo'n 30 miljard dollar aan beurswaarde. De opleving was nog niet genoeg om eerdere verliezen weg te poetsen.

De Kospi in Seoul klom door de winst van zwaargewicht Samsung 1,9 procent. Ook elders in de regio was het sentiment overwegend positief. In Japan noteerde de Nikkei 1,2 procent hoger. Ook de All Ordinaries in Sydney (plus 0,4 procent) stond hoger. In Shanghai en Shenzhen stonden winsten tot 1 procent op de borden. De Hang Seng-index in Hongkong bleef achter en leverde tussentijds 0,4 procent in.

Meer uit Financieel

Meerdere geïnteresseerden in overname failliet Scotch & Soda

HOOFDDORP (ANP) - Meerdere partijen hebben interesse getoond om de failliete kledingketen Scotch & Soda over te nemen. Dit meldt curator Michel Moeijes vrijdag, twee dagen na het faillissement. Het zijn er "een aantal, niet vreselijk veel", zegt hij.

11 minuten geleden
Stellantis overweegt minder stekkerauto's te maken in China

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Stellantis overweegt de productie van sommige elektrische automodellen van zijn Chinese partner Leapmotor te verplaatsen van China naar Europa. De mogelijke verschuiving is het gevolg van de hogere importheffing die de Europese Unie dreigt in te voeren op stekkerauto's uit China.

24 minuten geleden
Ministerie: herinvoeren statiegeld lachgascilinders niet mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Er komt geen nieuw statiegeldsysteem voor lachgascilinders. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is zo'n regeling niet mogelijk. Afvalbedrijven willen dat het statiegeld op lege cilinders zo snel mogelijk terugkeert.

28 minuten geleden
EK voetbal geeft Duitse economie korte impuls

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland geeft de economie van het land dit kwartaal een boost van 0,1 procent. Dat meldt het vooraanstaande Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Over heel 2023 kromp de economie van de belangrijkste handelspartner van Nederland nog met 0,3 procent.

1 uur geleden
Franse staat biedt 700 miljoen voor strategische onderdelen Atos

BEZONS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Franse staat heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op strategische onderdelen van het noodlijdende IT-concern Atos. Zo kan voorkomen worden dat deze diensten in buitenlandse handen vallen.

1 uur geleden
Dsm-firmenich bij stijgers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Dsm-firmenich behoorde vrijdag tot de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Analisten van Deutsche Bank verhoogden het koersdoel voor het aandeel, dat 1,9 procent wist te winnen. Het beleggingsadvies voor het voedings- en gezondheidsbedrijf blijft 'kopen'. De Amsterdamse hoofdindex toonde wat herstel, na de verliesbeurt een dag eerder.

2 uur geleden
Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

2 uur geleden