Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzet pakketbezorgers daalde in eerste kwartaal

Omzet pakketbezorgers daalde in eerste kwartaal

DEN HAAG (ANP) - De omzet van pakketbezorgers en koeriersdiensten lag in de eerste drie maanden van dit jaar lager dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat opmerkt dat de coronabeperkingen van begin 2021 strenger waren dan die van dit jaar. Mensen bestelden daardoor begin dit jaar minder online en gingen vaker naar normale winkels toe.

In algemene zin ging de omzet van de transportsector juist met 27 procent vooruit ten opzichte van vorig jaar. De post- en koeriersmarkt was de enige deelmarkt die niet groeide, maar die branche deed het dan ook erg goed tijdens de coronacrisis.

Vrijwel alle deelsectoren zitten met hun omzet boven die van 2015, het jaar dat door het CBS als ijkpunt wordt gebruikt. Alleen luchtvrachtvervoer blijft daar nog achter. Vervoer over zowel land als water doet het beter dan de afgelopen twee jaar en ook dienstverlening voor vervoer kende een sterke groei.

De transportsector heeft ruim 19.000 openstaande vacatures. Volgens het statistiekbureau is dat het hoogste aantal sinds 1997. Het aantal faillissementen was tijdens de coronacrisis al laag en daalde nog verder.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

2 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

4 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

6 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

7 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

8 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

8 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

18 uur geleden