Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omtzigt wil niet zeggen met wie hij wil regeren

Omtzigt wil niet zeggen met wie hij wil regeren

AMSTERDAM (ANP) - Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract (NSC) laat in het midden met wie hij wil regeren. In het tv-programma College Tour wilde hij niet zeggen welke partij zijn voorkeur heeft om een kabinet mee te vormen. Het gaat hem naar eigen zeggen niet om de "poppetjes".

Hij wilde alleen kwijt dat hij op het gebied van bestaanszekerheid zich "meer verwant voelt" met GroenLinks-PvdA en de BBB. "Als het op migratie aankomt, denk ik dat er met de VVD iets makkelijker zaken te doen zijn."

Ook Dilan Yeşilgöz van de VVD wilde geen voorkeur uitspreken in het eerste verkiezingsdebat. Laat eerst de kiezer spreken, zei zij. Ze wil alleen geen "halfbakken oplossingen" voor de problemen van het land, herhaalde zij.

Iets minder links

"Als er zoveel geluld wordt in een nieuwe coalitie heb ik er helemaal geen zin meer in", reageerde BBB-leider Caroline van der Plas grappend. Zij maakte duidelijk met Omtzigt een coalitie te willen vormen. "En als de VVD iets minder links wordt, zie ik de VVD ook nog wel zitten." GroenLinks-PvdA zal eerst "heel veel water bij de wijn moeten doen" voordat de BBB-leider ruimte ziet om met deze combinatie te gaan regeren. "We verschillen op fundamentele punten behoorlijk van mening."

Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA zei onlangs in de NRC dat het goed zou zijn als de VVD een tijdje niet in de regering zou zitten, en blijft daarbij. De liberalen geven er weinig blijk van te hebben geleerd van wat er allemaal mis is gegaan in het toeslagenschandaal, zei hij. Hij richtte zich daarbij met name tot Omtzigt, die als Kamerlid een sleutelrol speelde bij het blootleggen van dat schandaal.

Meer uit Politiek

Kamerleden: computerstoring laat zien dat weerbaarheid beter moet

DEN HAAG (ANP) - De computerstoring vrijdag in Nederland en andere landen legt een kwetsbaarheid bloot waar de overheid meer tegen moet doen, vinden verschillende Kamerleden. "We moeten toe naar een samenleving waarin de ziekenhuizen spoedeisende hulp kunnen aanbieden, bussen kunnen blijven rijden en vliegtuigen blijven vliegen op het moment dat de systemen uitvallen", vindt Jesse Six Dijkstra (NSC). Kamerleden van VVD en GroenLinks-PvdA pleiten ook voor maatregelen om de weerbaarheid te vergroten.

3 uur geleden
Europese Commissie: EU-landen moeten internet beter beveiligen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft geen last van de wereldwijde internetstoring, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het is wel van "cruciaal belang" dat de EU-lidstaten hun internetbeveiligingscapaciteit vergroten. Ook vindt de Commissie dat de EU-landen hun inwoners bewuster moeten maken van het belang van internetbeveiliging.

5 uur geleden
Veldkamp belt collega Jordanië na diplomatieke rel om tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp belt later vrijdag met zijn Jordaanse evenknie naar aanleiding van een tweet van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.

6 uur geleden
BuZa heeft last van storing, geen hinder bij andere ministeries

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft last van de wereldwijde computerstoring, bevestigt een woordvoerster na een rondgang door het ANP. Waar het departement precies last van heeft, kon ze nog niet zeggen.

7 uur geleden
Diverse Europese landen willen migratiedeal zoals met Albanië

WOODSTOCK (ANP) - Verschillende Europese landen voelen voor vergelijkbare migratie-overeenkomsten zoals Italië die heeft gesloten met Albanië. Premier Dick Schoof zei na afloop van de top van de Europese Politieke Gemeenschap dat het hem op de top was opgevallen dat ook Albanië duidelijk had aangegeven deze constructie te willen.

18 uur geleden
Premier Schoof had 'leuk gesprekje' met koning Charles

WOODSTOCK (ANP) - Premier Dick Schoof heeft op een top van Europese staatshoofden en regeringsleiders op het Engelse landgoed Blenheim een "leuk gesprekje" gevoerd met koning Charles.

21 uur geleden
Geen boycot van Hongarije: Van Weel gaat naar Boedapest

WOODSTOCK (ANP) - Minister David van Weel van Justitie en Veiligheid (VVD) gaat maandag naar een informeel ministersoverleg in Boedapest. Verschillende partijen in de Europese Unie en ook binnen Van Weels eigen VVD roepen inmiddels op tot een boycot van Hongarije om het solistische optreden van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Maar volgens premier Dick Schoof "is hier in het kabinet geen discussie over geweest".

21 uur geleden