Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omtzigt: we moeten ons schamen voor omgang met arbeidsmigranten

Omtzigt: we moeten ons schamen voor omgang met arbeidsmigranten

DEN HAAG (ANP) - "We moeten ons schamen voor de slechte arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten", zegt Pieter Omtzigt (NSC) in het SBS-verkiezingsdebat. Omtzigt wil de arbeidsmigratie fors terugdringen. Hij wil onder meer minder distributiecentra, waar vaak arbeidsmigranten werken. Ook wil hij in de Europese Unie afspraken maken om arbeidsmigratie te beperken.

Omtzigt vindt steun bij GroenLinks-PvdA en de VVD. Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) wil ook de Nederlandse economie anders vormgeven, zodat er minder arbeidsmigranten nodig zijn. Ook wil hij dat arbeidsmigranten niet langer een woning krijgen die is gekoppeld aan hun baan. Als zij bijvoorbeeld ontslagen worden, zijn zij ook hun woning kwijt.

Dilan Yeşilgöz (VVD) wil investeren in automatisering, zodat minder arbeidsmigranten nodig zijn. Ook wil ze met extra geld arbeidsmigranten helpen die terug willen naar hun thuisland. "Dit is echt een rond verhaal, daarom werkt het."

Meer uit Politiek

StemWijzer ruim miljoen keer ingevuld, veel meer dan in 2019

DEN HAAG (ANP) - De StemWijzer voor de Europese verkiezingen is meer dan een miljoen keer volledig ingevuld. Bij de vorige verkiezingen, in 2019, stond de teller rond deze tijd op bijna 700.000 gebruikers. De verkiezingen zijn donderdag.

1 uur geleden
Defensie kijkt of 'dienjaar' minder vrijblijvend moet worden

DEN HAAG (ANP) - Het zogenoemde dienjaar waarin jongeren kunnen kijken of een baan bij Defensie iets voor hen is, wordt mogelijk minder vrijblijvend. Defensie laat meerdere scenario's onderzoeken waar een volgend kabinet uit kan kiezen, meldt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer.

16 uur geleden
Van der Maat: vertraging zet onderzeedienst op het spel

DEN HAAG (ANP) - Als er vertraging ontstaat in de aanschaf van de nieuwe onderzeeboten dan wordt het voortbestaan van de onderzeedienst op het spel gezet, waarschuwt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie). Uitstel van de aankoop gaat hij "nooit uitvoeren".

19 uur geleden
Dick Schoof lijkt weinig te voelen voor vrijwillige hoorzitting

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ziet het niet gebeuren dat Dick Schoof vrijwillig naar de Tweede Kamer gaat voor een hoorzitting voordat hij wordt beëdigd als premier. Ministerskandidaten moeten zich deze formatie voor het eerst verantwoorden voordat ze worden geïnstalleerd, maar de beoogde minister-president is uitgezonderd van deze plicht. De formateur heeft nog niet vernomen dat Schoof ingaat op het verzoek van Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) uit eigen beweging mee te doen aan een hoorzitting.

21 uur geleden
PVV spreekt nog geen steun uit voor aanschaf Franse onderzeeboot

DEN HAAG (ANP) - De PVV heeft nog steeds "ernstige zorgen" over de voorlopige gunning van de bouw van vier onderzeeboten aan het Franse staatsbedrijf Naval, zei Joeri Pool tijdens een Kamerdebat maandag over de aanschaf. "Wij gaan hier vandaag nog geen knoop over doorhakken."

23 uur geleden
Kabinetsadviseur waarschuwt voor problemen met nieuwe huurwet

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State voorziet problemen als de Eerste Kamer de nieuwe huurwet van demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zonder aanpassingen goedkeurt. De wet moet huurprijzen van honderdduizenden huizen in het middensegment verlagen en geldt voor bewoners van een zelfstandige woning. Maar volgens de kabinetsadviseur blijft onduidelijk wanneer sprake is van het laatste.

1 dag geleden
Omtzigt vindt opschorten toeslagenmethode-Laurentien 'pijnlijk'

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt vindt het "pijnlijk" dat de methode van prinses Laurentien om toeslagenouders te helpen voorlopig is opgeschort. Volgens hem gaat het om "schrijnende" gevallen die mogelijk baat hadden bij de meer "grofmazige" aanpak van Laurentien.

2 dagen geleden