Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OMT adviseert sluiting niet-essentiële sectoren vanaf 17.00 uur

OMT adviseert sluiting niet-essentiële sectoren vanaf 17.00 uur

DEN HAAG (ANP) - De horeca, niet-essentiële winkels en culturele instellingen zoals theaters, bioscopen en concertzalen zouden van 17.00 uur tot 05.00 uur dicht moeten gaan. Dat adviseert het Outbreak Management Team aan het kabinet. Dat bevestigen ingewijden, na berichtgeving van onder meer de NOS, De Telegraaf en het AD.

Ook contactberoepen zoals kappers zouden al voor het invallen van de avond de deuren moeten sluiten, vinden de adviseurs van het kabinet. De betrokken ministers overleggen donderdag op het Catshuis over de coronacrisis. Strengere maatregelen lijken onvermijdelijk, nu de afgelopen weken record na record wordt gebroken met de besmettingscijfers en de bezetting in de ziekenhuizen.

Op het Catshuis worden vaak al de grote lijnen uitgezet voor de te nemen stappen. Vrijdag worden er knopen doorgehakt in de ministerraad, om 19.00 uur volgt dan weer een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge.

Wat het OMT betreft moet het onderwijs worden opengehouden, van het primair onderwijs tot universiteiten en alles er tussenin. Juist onder scholieren vinden de laatste tijd veel besmettingen plaats.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C.J. de Loof 3 dagen geleden
Mocht iemand nog iets van vertrouwen hebben gehad in deze groep "wijze" van het OMT dan is dat toch hopelijk nu echt verdwenen? De enige manier waarop Rutte en de Jonge mijn vertrouwen kunnen terug krijgen is als ze vanavond alle maatregelen opheffen en beiden nederig excuses maken voor alle gemaakte fouten en smekend op hun knieën vragen om vergiffenis van de Nederlandse bevolking, maar waarschijnlijk gaan ze gewoon verder met liegen, bedriegen en paniek zaaien....
bung 87 3 dagen geleden
gewoon een lockdown tot 10 januari--scholen dicht en alleen de nodige winkels open. EN: er is alweer een nieuwe variant onderweg. dus maak je borst maar nat.
GebakkenBanaan 3 dagen geleden
Want het griep virus slaapt tussen 17.00 uur tot 05.00.
hphilipoom 3 dagen geleden
@homebase123 Licht ??? Aan of uit ?? Zeker school niet afgemaakt! :-)
homebase123 3 dagen geleden
Whahahahaha wat een dombo,s daar bij het OMT, gaat totaal geen invloed hebben wel als je de scholen sluit waar het probleem licht. Maar ach nee doen we niet want dan kunnen lekker door gaan met maatregelingen die totaal niet helpen.

Meer uit Gezond

Vaccinaties hoeven niet te stoppen, eisen Viruswaarheid afgewezen

DEN HAAG (ANP) - Nederland hoeft niet te stoppen met het vaccineren tegen het coronavirus. De eisen van protestgroep Viruswaarheid zijn maandag afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

4 minuten geleden
Eerste Omikron-gevallen in Canada

TORONTO (ANP/RTR) - In Canada zijn zondag voor het eerst coronabesmettingen met de Omikron-variant vastgesteld, meldt het ministerie van Gezondheid van de provincie Ontario. Het gaat om twee mensen die recentelijk in Nigeria zijn geweest. Beiden zitten nu in quarantaine.

11 uur geleden
PCR-test bij aankomst niet verplicht voor reizigers uit Z-Afrika

DEN HAAG (ANP) - Reizigers die vanuit zuidelijk Afrika aankomen in Nederland hoeven bij aankomst niet verplicht een PCR-test af te laten nemen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei zondagmiddag nog dat iedereen na aankomst uit een land met zeer hoog risico wel een PCR-test moet laten afnemen. Tot dusver waren twee negatieve tests vooraf voldoende. De test achteraf "hebben we toegevoegd aan de verplichting die sowieso geldt", aldus De Jonge.

12 uur geleden
WHO: houd grenzen open zolang ernst Omikron onduidelijk is

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft er zondag bij landen op aangedrongen om "de wetenschap te volgen" in plaats van reisverboden op te leggen in een poging de nieuwe Omikron-variant in te dammen. "Er is momenteel geen informatie die erop wijst dat de symptomen die gepaard gaan met Omikron verschillen van die van andere varianten", aldus de WHO.

14 uur geleden
Zuid-Afrikaanse experts: klachten Omikron voornamelijk mild

PRETORIA (ANP/BLOOMBERG) - De klachten van mensen die besmet zijn met de Omikron-variant van het coronavirus zijn voornamelijk mild van aard. Tot die conclusie komen zowel Covid-adviseurs van de Zuid-Afrikaanse overheid als de arts in de stad Pretoria die als eerste aan de bel trok over de nieuwe variant.

16 uur geleden
Nederland onder landen die meeste Omikron-gevallen tellen

DEN HAAG (ANP) - Nederland staat in één klap in de top van de lijst met landen waar de meeste coronabesmettingen met de Omikron-variant officieel zijn bevestigd, nu het RIVM bij dertien mensen de nieuwe variant heeft ontdekt. Zuid-Afrika voert de lijst aan.

18 uur geleden
Weer zo'n 22.000 coronabesmettingen vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests groeit nauwelijks meer. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 22.193 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is vergelijkbaar met de vorige dagen. Maar dat wil niet zeggen dat de piek van de coronagolf bereikt is.

19 uur geleden