Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OMT-advies: versoepeling bij 20 procent minder ziekenhuisopnamen

OMT-advies: versoepeling bij 20 procent minder ziekenhuisopnamen

DEN HAAG (ANP) - Om meerdere versoepelingen door te voeren moet eerst het aantal mensen met corona dat in een "lopend 7-daagsgemiddelde" in een ziekenhuis en intensive care wordt opgenomen, met 20 procent zijn afgenomen. Deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) adviseren dat aan het kabinet, schrijft zorgminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Zo'n daling ziet het OMT nu nog niet, aldus de minister.

Wel denkt het OMT dat de piek in de ziekenhuisopnames is bereikt en de kans op een verdere stijging is afgenomen, aldus De Jonge. Tegelijk staat in het nieuwe OMT-advies dat de druk op de zorg nu nog onverminderd groot is door het hoge aantal coronapatiënten. Ook is het aantal mensen dat besmettelijk is, nog steeds hoog (ruim 170.000) en ligt het reproductiegetal op 1,03.

Het kabinet wacht nog zeker een week langer met de tweede fase van versoepelingen, zo werd dit weekend al bekendgemaakt. Vanwege de hoge belasting op de zorg en het onzekere epidemiologische beeld, is versoepeling op dit moment niet verantwoord, schrijft De Jonge.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

homebase123 1 week geleden
Een afgekeurde leraar die plots DENK dat die alles weet over gezondheid de stumper Hugo de DOMBO en van DISSEL die alleen maar angst aan praat en met VALSE cijfers op de proppen komt en lult als, mogelijk, misschien, eventueel, kan, vermoeden ect.
Louis53 2 weken geleden
Ofschoon hij een grote kop heeft moet hij het denkentoch beter overlaten aan de paarden want die hebben een nog grotere kop. Lulkoek en larie komt er nog uit en maar lachen dat hij de mensen lekker kan pesten. Idd nog langer illegale feesten in zuipschuren, volle parken, bossen en pleinen.
volijke 2 weken geleden
Inderdaad, wie neemt deze kwast nog serieus?
Wind 2 weken geleden
Kijk,een duidelijker voorbeeld kan je niet krijgen.Zo dwars als pokhout.Zie pijl en zonder kapje.Wat een ...
Kwek 2 weken geleden
Ach, wat maakt het uit. Een paar weken langer illegale feesten en tot kroeg omgebouwde zuipschuren.

Meer uit Gezond

Afgelopen week recordaantal coronaprikken: 986.433

BILTHOVEN (ANP) - Bijna een miljoen mensen zijn vorige week gevaccineerd tegen het coronavirus. Van maandag 10 tot en met zondag 16 mei zijn 986.433 prikken gezet, staat in de wekelijkse update die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht. Niet eerder waren er in één week zo veel vaccinaties.

11 uur geleden
5396 nieuwe coronagevallen, cijfer hoog door eerdere storing

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 5396 positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat cijfer valt nu hoog uit, doordat in de voorgaande dag minder meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing.

12 uur geleden
Voordringen bij coronaprik was mogelijk, uitnodiging stond online

HILVERSUM (ANP) - De brief waarmee zorgmedewerkers worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen het coronavirus, was lange tijd eenvoudig online te vinden. Daarmee konden anderen zich voordoen als zorgmedewerker en een afspraak maken voor een prik, zonder dat ze daar recht op hadden, ontdekte RTL Nieuws.

13 uur geleden
Drukte bij commerciële teststraten sinds reisversoepelingen

AMSTERDAM (ANP) - Commerciële coronateststraten zien een toename van afspraken voor een PCR-test sinds het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk is. Voor zo’n reis hebben vakantiegangers een testbewijs en reisdocument nodig, die alleen te verkrijgen is bij een commercieel lab.

13 uur geleden
RIVM meldt kwart minder nieuwe coronagevallen in afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen zeven dagen met ongeveer een kwart afgenomen in vergelijking met een week eerder. Het RIVM meldt 35.142 nieuwe besmettingen tussen vorige week dinsdagochtend en deze dinsdagochtend. Ook het reproductiegetal is flink gedaald, naar 0,89. Het zogenoemde r-getal stond op 21 januari voor het laatst zo laag.

13 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's neemt snel af: 35 patiënten minder

ZEIST (ANP) - Het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 35 afgenomen, van 681 tot 646. Dat is de grootste daling sinds de derde golf in de coronapandemie over zijn piek heen is. Op verpleegafdelingen maakte het aantal coronapatiënten een pas op de plaats. Het zijn er nu 1503, één meer dan maandag, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

13 uur geleden
Verenigde Staten gaan nog eens 20 miljoen coronavaccins delen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan nog eens 20 miljoen doses van coronavaccins delen met andere landen. Dat aantal komt bovenop de 60 miljoen AstraZeneca-vaccins die zoals eerder aangekondigd, worden geëxporteerd.

1 dag geleden