Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omstreden politicus grootste stemmentrekker verkiezingen Sint-Eustatius

Omstreden politicus grootste stemmentrekker verkiezingen Sint-Eustatius

ORANJESTAD (ANP) - Op Sint-Eustatius is vrijdag de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de controversiële Clyde van Putten de grootste stemmentrekker te zijn van de verkiezingen die op 21 oktober werden gehouden.

Van Putten was lange tijd leider van de PLP. Die partij heeft afgelopen woensdag de verkiezingen gewonnen met drie van de vijf zetels in de Eilandsraad van Sint-Eustatius. Van Putten trad eerder dit jaar terug als partijleider en is nu lijstduwer. Hij heeft 171 stemmen gekregen. Dat is meer dan wie dan ook. De nieuwe PLP-lijsttrekker, Rechelline Leerdam kreeg 111, stemmen. Op Sint-Eustatius mochten ruim 2100 mensen stemmen.

In 2017 kwam Van Putten in het nieuws toen hij dreigde Nederlandse militairen te doden en op straat te verbranden als ze naar Sint-Eustatius zouden komen. Na deze opmerking zei toenmalig minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk dat er een draadje los zit bij Van Putten, die later zijn excuses aanbood.

Van Putten leidde vanaf 2015 een regering op het eiland. Nederland schoof in 2018 die regering opzij, vanwege vermeende verwaarlozing van de taken. Van Putten werd op het eiland het gezicht van verzet tegen de Nederlandse bemoeienis met het lokale bestuur.

Meer uit Binnenland

Man opgepakt die mogelijk meisjes in Waalwijk van scooter trapte

WAALWIJK (ANP) - Een man die donderdag mogelijk twee meisjes van hun scooter heeft getrapt in Waalwijk is aangehouden, meldt de politie. De twee slachtoffers raakten allebei gewond en een van hen moest naar het ziekenhuis.

29 minuten geleden
Raad van State oordeelt donderdag of derdelanders mogen blijven

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, laat volgende week donderdag weten of gevluchte derdelanders uit Oekraïne in Nederland mogen blijven. Op die dag om 10.00 uur volgt uitspraak in de beroepen die zijn aangespannen tegen zestien beslissingen van lagere rechters.

53 minuten geleden
Belgische drugsbaron Tom M. in Berlijn aangehouden

DRIEBERGEN (ANP) - De 48-jarige Belgische drugsbaron Tom M. is donderdag in Berlijn aangehouden. De Nederlandse politie meldt dat hij sinds 2020 op de vlucht was. Hij moet in Nederland nog een celstraf van elf jaar uitzitten voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. In België wacht hem nog een celstraf van acht jaar.

56 minuten geleden
Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

2 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

2 uur geleden
Pro-Palestijnse organisaties: geen plannen voor protesten 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse actiegroepen XR Justice Now, Stichting Plant een Olijfboom en het Nederlands Palestina Komitee zijn niet van plan demonstraties te organiseren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. "Waarom zouden we dat doen?" reageert een woordvoerder van XR Justice Now.

3 uur geleden
NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

UTRECHT (ANP) - NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

3 uur geleden