Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omikron-variant vormt groot wereldwijd risico volgens WHO

Omikron-variant vormt groot wereldwijd risico volgens WHO

GENÈVE (ANP/RTR) - De Omikron-variant van het coronavirus vormt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een groot wereldwijd risico waar landen zich goed op moeten voorbereiden. Uitbraken van de nieuwe variant kunnen "grote gevolgen" hebben, stelt de WHO maandag.

"Omikron heeft een niet eerder geziene hoeveelheid mutaties die zorgelijk zijn voor het verloop van de pandemie" , aldus de WHO. "Het wereldwijde risico met deze nieuwe variant hebben wij ingeschat op erg hoog."

De VN-organisatie heeft lidstaten geadviseerd het vaccinatieproces te versnellen om meer mensen te beschermen tegen het coronavirus. Het is de verwachting van de WHO dat ingeënte mensen nog steeds ziek kunnen worden met de nieuwe variant, maar dat het ziekteverloop minder ernstig zal zijn, net als met oudere varianten.

Over de impact van de Omikron-variant, die recent werd ontdekt in het zuiden van Afrika, is nog weinig bekend. In Zuid-Afrika lijken mensen mildere klachten te hebben dan bij de Delta-variant. Om meer te weten over het ziekteverloop en de resistentie tegen vaccins is nog zeker twee weken onderzoek nodig.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Binair 1 maand geleden
Prima toch een mildere variant . Worden er meer mensen ziek met een lagere kans op ziekenhuisopname. Dit in combinatie met de vaccins zou het probleem dan grotendeels oplossen. mijn gezond verstand zegt dat bij iedere mutatie er iets toeneemt, maar ook afneemt. In dit geval zou het kunnen toename besmetteljkheid en milder ziekteverloop. De geschiedenis herhaald zich. de moderne flaganten hullen zich in een hesje.
Tzalnie 1 maand geleden
Misschien kun jij (geel hesje) je domme hersens eens laten werken ipv tegen alles aantrappen als een kleutertje. Juist door idioten als jij blijven we hangen in een maatschappij vol maatregelen. Maar dat is precies wat je wilt he? Anders valt er straks nergens meer te protesteren!
Geel Hesje 1 maand geleden
Jaaa een mildere mutatie die minder gevaarlijk is is zeker weten "een wereldwijd risico voor het verloop van de pandamie" want die gaat daarmee mogelijk minder ernstig worden en dat kunnen we niet hebben he. En oh ja mensen ga er maar gerust vanuit dat de huidige "vaccins" niet beschermen tegen deze variant. Daar kunnen ze namelijk uw angst nog hoger mee maken en dan kunnen ze iedereen weer massaal aan de spuit krijgen met wie weet wat nou weer voor medisch experiment erin. U bent gewaarschuwd.

Meer uit Buitenland

Australië roept Kanye West op zich te laten inenten voor tournee

MELBOURNE (ANP/RTR) - De Australische minister-president Scott Morrison heeft hiphopartiest Kanye West gevraagd zich volledig te laten vaccineren voordat hij naar Australië afreist voor een tournee. Volgens media zou West in maart een reeks concerten in Australië willen doen.

1 uur geleden
Joni Mitchell wil muziek ook van Spotify halen

LOS ANGELES (ANP) - De singer-songwriter Joni Mitchell wil haar muziek van streamingplatform Spotify halen, laat ze weten op haar website. Eerder deze week liet artiest Neil Young zijn catalogus al weghalen door Spotify. Reden is dat podcastpresentator Joe Rogan, wiens podcast gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering haalt, regelmatig onwaarheden over het coronavirus en vaccinatie verspreidt.

1 uur geleden
Australië trekt 31 miljoen uit voor bescherming koala's

MELBOURNE (ANP) - De Australische overheid trekt 50 miljoen Australische dollar (31 miljoen euro) uit om de iconische koala's te beschermen. De dierensoort wordt bedreigd door bosbranden, ziektes en verkeer. Er zouden naar schatting nog slechts 100.000 tot 330.000 koala's in het wild leven.

4 uur geleden
Biden stuurt 'binnenkort' Amerikaanse troepen naar Oost-Europa

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is van plan "binnenkort" Amerikaanse soldaten naar Oost-Europese landen en NAVO-bondgenoten te sturen. "Niet teveel", zei Biden tegen journalisten nadat hij in de stad Philadelphia een toespraak had gegeven over zijn infrastructuurplannen.

8 uur geleden
Russische bevolking krimpt rap verder, ook door coronavirus

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische bevolking krimpt mede door toedoen van het coronavirus snel verder. Het land heeft deze maand circa 145,5 miljoen inwoners en dat is 700.000 inwoners minder dan een jaar eerder. Het gaat volgens de officiële statistieken om de sterkste terugval in het aantal inwoners sinds 2003. Het land wijt sinds begin 2020 toen het coronavirus uitbrak, bijna 330.000 sterfgevallen aan dat virus.

10 uur geleden
President Oekraïne wil niet dat Westen paniek zaait over Rusland

KIEV (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski dringt er bij westerse leiders op aan geen paniek te zaaien over Russische troepen vlak over de Oekraïense grens in Rusland. "We kunnen geen paniek gebruiken", ook met het oog op de zwakke economie van Oekraïne. Het is volgens Zelenski "belangrijk niet alle informatie van inlichtingendiensten te halen".

15 uur geleden
EU en VS werken samen aan gaslevering Europa, ook voor Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie en de Verenigde Staten slaan de handen ineen om te zorgen voor energiezekerheid in de EU en Oekraïne. De twee machtsblokken werken samen om problemen met aardgastoevoer te voorkomen, ook als dat zou gebeuren als gevolg van "een nieuwe Russische invasie" van Oekraïne. Dat schrijven president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in een gezamenlijke verklaring.

15 uur geleden