Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omikron maakt terugkeer fysieke techbeurs CES onzeker

Omikron maakt terugkeer fysieke techbeurs CES onzeker

LAS VEGAS (ANP/AFP) - Dat verschillende grote bedrijven hun deelname aan de Consumer Electronics Show (CES) vanwege de omikronvariant van het coronavirus hebben afgezegd, maakt de terugkeer van het jaarlijkse evenement uiterst onzeker. De populaire vierdaagse elektronicabeurs in Las Vegas staat nog altijd voor begin volgende maand op de agenda. Vanwege corona was de vorige editie van de CES, begin dit jaar, volledig digitaal.

Op dinsdag annuleerden verschillende bedrijven zoals Facebook-moeder Meta, Amazon, T-Mobile en Twitter, hun deelname aan de fysieke beurs. Belangrijke vakmedia zoals CNET, The Verge en TechCrunch maakten bekend dat ze geen verslaggevers zullen sturen om het evenement te verslaan. De afzeggingen dragen bij aan de groeiende vermoedens dat CES mogelijk moet worden uitgesteld of geannuleerd.

Op zijn site herinnert CES de deelnemers eraan dat ze volledig ingeënt moeten zijn tegen Covid-19 als ze fysiek aanwezig willen zijn. Ook raadt de organisatie deelnemers aan om zich te laten testen op corona "voor vertrek naar Las Vegas en binnen 24 uur na het betreden van een CES-locatie".

Afzeggers

Naast de afzeggers zijn er ook bedrijven zoals autoproducent General Motors, die zeggen dat er nog niets is veranderd aan hun eerdere toezegging te komen. Google-moeder Alphabet zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Wat de Nederlandse delegatie doet is nog niet duidelijk. Aan de afgelopen online-editie deden meer dan negentig Nederlandse bedrijven mee. Daarmee was het de grootste Nederlandse delegatie ooit op de CES.

De CES begon in 1967. Bekende technologieën die er ooit werden onthuld zijn de videorecorder, de cd-speler, HD-televisie, de Xbox en de Blu-ray-dvd.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

14 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

17 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

19 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

19 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

20 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

21 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

22 uur geleden