Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omikron blijft beurssentiment bepalen, ASR verliest plek in AEX

Omikron blijft beurssentiment bepalen, ASR verliest plek in AEX

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lijken woensdag hoger aan de nieuwe handelsdag te beginnen. De Omikron-variant van het coronavirus blijft het sentiment op de beursvloeren mede bepalen. In Amsterdam is de blik van beleggers onder andere gericht op ASR. De verzekeraar verliest later deze maand zijn plek in de AEX-index.

ASR moet zijn plek afstaan aan Universal Music Group (UMG), maakte beursuitbater Euronext bekend. 's Werelds grootste muzieklabel maakte in september zijn debuut op het Damrak. De beursgang van het label van sterren als Taylor Swift, Billie Eilish en Lady Gaga was een van de grootste op Beursplein 5 in jaren.

ABN AMRO kan ook op de aandacht van beleggers rekenen. De bank zou het huidige hoofdkantoor op de Zuidas hebben verkocht aan een consortium met vermogensbeheerder Victory Advisors, G&S Vastgoed en bouwer VolkerWessels. Met de deal zou een bedrag gemoeid zijn van iets minder dan 750 miljoen euro, zeggen bronnen dichtbij de onderhandelingen.

Ajax

Detacheerder Brunel maakte op zijn beurt bekend wervingsspecialist Taylor Hopkinson over te nemen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in recruitment op het gebied van duurzame energie. Taylor Hopkinson wordt gewaardeerd op 32 miljoen euro. Brunel koopt in eerste instantie 72 procent van de aandelen. De rest wordt mogelijk na drie jaar gekocht.

Ajax raakt zijn positie in de ACsX-index, voor kleinere fondsen kwijt. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub won dinsdagavond ook zijn laatste groepswedstrijd in de Champions League. Ajax was al verzekerd van overwintering in de lucratieve Europese competitie.

Chips

De Europese graadmeters kenden dinsdag nog een sterke opleving. De zorgen over de economische impact van Omikron namen af door berichten dat de ziekteverschijnselen mild zouden zijn. De AEX-index sloot 3,5 procent hoger. In Frankfurt, Londen en Parijs werden plussen tot 2,9 procent genoteerd.

Verder bleek de economie van Japan in het derde kwartaal van dit jaar sterker gekrompen dan eerder gemeld. Dat kwam mede door de grote chiptekorten waardoor producten als auto's en elektronica minder beschikbaar waren.

Daarnaast staat de chipsector in de schijnwerpers. Uit een nieuwe studie blijkt dat de snelle vooruitgang van China op het gebied van halfgeleidertechnologie een nationaal veiligheidsrisico vormt voor Europa. Daarom zou door regeringen in Europa meer in de chipsector geïnvesteerd moeten worden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

1 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

1 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

3 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

5 uur geleden
Twee maanden extra uitstel voor belastingbetaling ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers krijgen tot 31 maart uitstel voor het betalen van belastingen, schrijft staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder gold deze termijn tot 31 januari.

5 uur geleden
Hadj-pelgrims verdienen bescherming bij bankroet reisbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Om islamitische pelgrims die naar Mekka willen te beschermen past de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met terugwerkende kracht oude lasten onder dwangsom aan. Die dwangmiddelen werden begin 2020 ingezet tegen zes aanbieders van zogeheten hadj-reizen naar Saudi-Arabië.

5 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify schaarse winnaar op fors lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een fors verlies het weekend ingegaan. Het vooruitzicht van hogere rentes maakt beleggers nerveus. Binnen de hoofdgraadmeter AEX was verlichtingsbedrijf Signify een zeldzame winnaar. Het bedrijf werd ruim een tiende meer waard na een goed ontvangen kwartaalbericht.

6 uur geleden