Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ombudsman: toegang van burgers tot zorg nog niet goed geregeld

Ombudsman: toegang van burgers tot zorg nog niet goed geregeld

DEN HAAG (ANP) - Burgers hebben nog altijd moeite om de juiste ingang van het zorgstelsel te vinden en de goede hulp te krijgen. Dat concludeert de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen. Hij zegt dat "het huidige zorgsysteem nog steeds niet goed aansluit bij de realiteit van burgers".

Volgens de ombudsman is het ministerie van Volksgezondheid in de afgelopen jaren met veel plannen gekomen, maar blijft het bij "programma's, pilots, actieplannen en verbeteragenda's". Ook een nieuwe "contourennota" is niet voldoende voor Van Zutphen: "Mensen moeten nog steeds zelf op zoek naar stukjes hulp uit verschillende wetten. En ook ondersteuning tijdens het gehele zorgproces is nog niet goed geregeld."

De ombudsman roept het ministerie onder meer op om onafhankelijke ondersteuners aan te stellen. Zij moeten burgers helpen door "het complexe systeem weer in begrijpelijke taal om te zetten" en te bemiddelen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Storing coronatest.nl verholpen, online afspraak maken kan weer

UTRECHT (ANP) - De website coronatest.nl is weer bereikbaar. Het platform kampte maandag aan het einde van de middag met een storing. Daardoor was het even niet mogelijk om een afspraak voor een coronatest te maken. Ook konden mensen die getest zijn even niet online hun uitslag zien. Na korte tijd waren de problemen verholpen. De oorzaak is niet bekend.

3 uur geleden
Meer dan 400 coronapatiënten liggen in het ziekenhuis

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is gestegen tot boven de vierhonderd. Het is voor het eerst sinds 10 juni dat het aantal opgenomen patiënten boven die grens uitkomt. In een week tijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zo goed als verdubbeld.

5 uur geleden
Aantal coronabesmettingen stijgt met ongeveer 2200

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen 24 uur met 2217 gestegen. Voor het eerst komt het aantal gemelde positieve tests in een etmaal boven de 2000 uit. Daarnaast registreerden de gezondheidsdiensten 26 ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen, blijkt uit de data van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

5 uur geleden
'Geen gemiezemuis, iedereen die zorgbonus'

UTRECHT (ANP) - Iedereen die in een ziekenhuis werkt, heeft geholpen in de coronacrisis en iedereen zou daarom de zorgbonus van 1000 euro moeten krijgen. "Geen gemiezemuis, je kunt geen onderscheid maken", vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De ziekenhuiskoepel wil dat zijn achterban, de ziekenhuisbestuurders, ruimhartig zijn bij het toekennen van de bonus.

7 uur geleden
Vier medewerkers Martini Ziekenhuis Groningen besmet met corona

GRONINGEN (ANP) - Bij het Martini Ziekenhuis in Groningen zijn vier medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Volgens een woordvoerster gaat om personeel op een verpleegafdeling en iemand met een staffunctie.

10 uur geleden
Druk bij afspraaknummer voor voorrang coronatests

UTRECHT (ANP) - Zoveel leraren en zorgmedewerkers proberen maandagochtend met voorrang een afspraak voor een coronatest te maken, dat het erg druk is op het aparte telefoonnummer. De organisatie GGD GHOR Nederland waarschuwt dat het langer kan duren voordat deze bellers iemand aan de lijn krijgen, of dat ze het een half uur later nogmaals moeten proberen.

10 uur geleden
Ook Hongarije meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije heeft melding gemaakt van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. De autoriteiten melden dat de afgelopen 24 uur bij nog eens 1070 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Dat is de hoogste dagelijkse stijging tot dusver.

1 dag geleden