Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM wil beelden tonen van man die 'om niets' jonge vrouw stak

OM wil beelden tonen van man die 'om niets' jonge vrouw stak

VLAARDINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om dinsdag beelden naar buiten te brengen van een man die ervan wordt verdacht dat hij afgelopen weekend in Vlaardingen een 21-jarige vrouw in haar rug heeft gestoken. Hij viel zijn slachtoffer "vanuit het niets" aan volgens de politie. Die spreekt van een "heftig incident", dat grote impact heeft, zowel op de vrouw zelf als op iedereen om haar heen en op leden van de hockeyclub waar ze zaterdagavond vandaan kwam toen het gebeurde.

"Deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald", aldus de politie. Die heeft overlegd met justitie, met als uitkomst dat beelden van de mogelijke dader dinsdag te zien zullen zijn in tv-programma Opsporing Verzocht. Dat is sneller dan gebruikelijk.

De vrouw werd rond 23.45 uur aangevallen toen ze op haar fiets vanuit de club in Schiedam op weg was naar een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Daar had ze met haar vriend afgesproken. Op de kruising van de Kortedijk en de Werf van Pronk werd het slachtoffer in haar rug gestoken. Volgens de politie reed de dader ook op de fiets. Over zijn motieven is nog niets duidelijk.

Het mes dat de dader heeft gebruikt, wordt onderzocht. De politie benadrukt dat rechercheurs "alles op alles" zetten om de dader te vinden.

Volgens de politie is het slachtoffer niet in levensgevaar. "Het lijkt erop dat geen vitale organen zijn beschadigd."

Meer uit Binnenland

Geen treinen tussen Rotterdam en Schiphol op zondag

UTRECHT (ANP) - Zondag rijden er geen treinen tussen Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en Schiphol Airport. Spoorbeheerder ProRail verricht dan grootschalige werkzaamheden aan het spoor bij die stations, meldt de NS. Ook de Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt niet.

1 uur geleden
Meer mensen naar speelgoedbanken voor Sinterklaas en Kerstmis

DEN HAAG (ANP) - Bij meerdere speelgoedbanken in het land is het in aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis drukker dan in voorgaande jaren. In onder meer Almelo, Den Haag en Delft noteren de organisaties dit jaar een toename in de vraag naar tweedehands speelgoed.

1 uur geleden
OM eist tbs tegen vrouw die kind uit raam gooide

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in de rechtbank van Den Haag tbs met dwangverpleging geëist tegen een 32-jarige vrouw uit Oekraïne die haar zestien dagen oude zoontje zou hebben gedood door hem vanaf tweehoog naar beneden te gooien. Het drama voltrok zich op 24 februari bij een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Parallelweg in Den Haag. De vrouw heeft verklaard dat een stem in haar hoofd haar opdroeg haar baby te doden.

2 uur geleden
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur in de Ruilstraat overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

2 uur geleden
Agent veroordeeld tot taakstraf van 80 uur voor schieten op Jouke

UTRECHT (ANP) - De agent die in juli vorig jaar tijdens een boerenprotest in Heerenveen op de jonge tractorbestuurder Jouke schoot, is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De rechtbank in Utrecht acht de agent schuldig aan poging tot doodslag.

3 uur geleden
Weinig afvallers bij eerste lichting van dienjaar bij Defensie

DEN HAAG (ANP) - Bij de eerste lichting militairen van het dienjaar is het aantal afvallers bij de algemene opleiding beperkt gebleven, aldus Defensie. Het percentage afvallers ligt bij de reguliere opleiding op ongeveer 20 procent, bij deze eerste lichting van het dienjaar ligt dat percentage iets boven de 7 procent.

3 uur geleden
Kinderhulpfonds kan nog ruim 9000 extra kinderen cadeau geven

DEVENTER (ANP) - Het Nationaal Fonds Kinderhulp verwacht als gevolg van donaties voor Actie Pepernoot die de afgelopen dagen zijn gedaan nog eens ruim 9000 kinderen uit arme gezinnen blij te kunnen maken met een sinterklaascadeau. Dinsdag om 12.00 uur stonden nog 18.684 kinderen op de wachtlijst. Dat aantal denkt het fonds door nieuwe donaties minimaal te kunnen halveren, zegt een woordvoerster. "Het is wel dubbel. Het is fijn om duizenden kinderen wél blij te kunnen maken, maar toch ook veel niet."

3 uur geleden