Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM wil beelden tonen van man die 'om niets' jonge vrouw stak

OM wil beelden tonen van man die 'om niets' jonge vrouw stak

VLAARDINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om dinsdag beelden naar buiten te brengen van een man die ervan wordt verdacht dat hij afgelopen weekend in Vlaardingen een 21-jarige vrouw in haar rug heeft gestoken. Hij viel zijn slachtoffer "vanuit het niets" aan volgens de politie. Die spreekt van een "heftig incident", dat grote impact heeft, zowel op de vrouw zelf als op iedereen om haar heen en op leden van de hockeyclub waar ze zaterdagavond vandaan kwam toen het gebeurde.

"Deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald", aldus de politie. Die heeft overlegd met justitie, met als uitkomst dat beelden van de mogelijke dader dinsdag te zien zullen zijn in tv-programma Opsporing Verzocht. Dat is sneller dan gebruikelijk.

De vrouw werd rond 23.45 uur aangevallen toen ze op haar fiets vanuit de club in Schiedam op weg was naar een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Daar had ze met haar vriend afgesproken. Op de kruising van de Kortedijk en de Werf van Pronk werd het slachtoffer in haar rug gestoken. Volgens de politie reed de dader ook op de fiets. Over zijn motieven is nog niets duidelijk.

Het mes dat de dader heeft gebruikt, wordt onderzocht. De politie benadrukt dat rechercheurs "alles op alles" zetten om de dader te vinden.

Volgens de politie is het slachtoffer niet in levensgevaar. "Het lijkt erop dat geen vitale organen zijn beschadigd."

Meer uit Binnenland

Opnieuw spontane betoging bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen waar mogelijk asielzoekers worden gehuisvest, hebben zich woensdag opnieuw veel mensen verzameld die een spontane tegenactie houden. Het verloopt rustig, er wordt een aangerukte bittergarnituur geconsumeerd en op het pand zijn bordjes geplakt met protestteksten zoals Albergen zegt nee tegen AZC, Wat doe je ons mooie dorpje aan en Straks 10 procent allochtonen, kunnen wij hier straks veilig wonen?

4 uur geleden
COA denkt dat alle asielzoekers Ter Apel vannacht onderdak hebben

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel lijkt komende nacht voor iedereen onderdak te zijn. Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat er in principe geen mensen buiten zouden hoeven slapen.

4 uur geleden
La Fuente en Kris Kross Amsterdam treden op rondom GP Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - La Fuente, Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam treden tijdens het Formule 1-weekend begin september op in Zandvoort, maakte de organisatie van de Dutch GP woensdag bekend. Zij voegen zich bij Antoon, Emma Heesters en Floor Jansen, van wie eerder al gemeld werd dat zij rondom het race-evenement op zullen treden.

7 uur geleden
Gemeentebestuur Tubbergen: zo ga je niet met mensen om

TUBBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen is boos over de stap van de staatssecretaris om de gemeente te passeren bij het aanwijzen van een opvanglocatie voor asielzoekers. "Waarom wordt dit van hogerhand opgelegd?" zei burgemeester Wilmien Haverkamp woensdag op een ingelaste persconferentie. "Zo ga je niet met mensen om."

8 uur geleden
Landelijke hittegolf weer voorbij

HOUTEN (ANP) - De landelijke hittegolf is na acht dagen voorbij. Volgens Weeronline werd het woensdag niet meer zomers warm in De Bilt. De hittegolf begon op 9 augustus en duurde tot en met 16 augustus.

9 uur geleden
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is. "We zijn verrast door de gang van zaken."

12 uur geleden
Doorgang naar Twentekanaal voor scheepvaart beperkt

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat beperkt de doorgang naar de Twentekanalen voor de scheepvaart. Bij de grote sluis in Eefde (Gelderland) wordt vanaf woensdag alleen nog maar geschut op aanvraag. Dat is nodig, omdat er door de droogte te weinig water is. Rijkswaterstaat sluit niet dat het scheepvaartverkeer helemaal wordt gestremd, als er niet voldoende regen valt.

12 uur geleden