Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen. De slachtoffers zijn Ellen ten Damme en zangeres Jill Helena, finalist van The Voice of Holland in 2013.

Het derde slachtoffer in de zedenzaak is een anonieme vrouw, die aangifte deed van aanranding en verkrachting tijdens een schrijverskamp in Heiloo in augustus 2018. In die zaak presenteerde het Openbaar Ministerie donderdag een belangrijke getuige, die het slachtoffer bij een bushalte in Heiloo vond en haar hoorde vertellen dat ze verkracht was in een huis waar Ali B was.

Telefoongesprekken

Dit slachtoffer deed twee dagen voor de uitzending van het onlineprogramma BOOS aangifte tegen Ali B. Dat was in januari 2022. Dit programma ging over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Naar aanleiding van deze uitzending volgden meer meldingen en aangiften. In totaal heeft het OM in de zaak tegen Ali B zeven vermeende gevallen van seksueel misbruik onderzocht, zei de aanklager.

De officier van justitie citeerde uit afgetapte telefoongesprekken die Ali B met zijn echtgenote voerde rond de BOOS-uitzending. Hierin gaf hij toe dat hij vreemdging en vertelde hij zijn visie op de gebeurtenissen in de villa.

Ronnie Flex

De rapper heeft volgens het OM tijdens het schrijverskamp zijn hand in de legging van de vrouw gestoken. In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht. Dit zou zijn gebeurd terwijl ze orale seks had met Ronnie Flex. Dit staat als verkrachting op de aanklacht. "Ze heeft zeer bedreigende situaties moeten doorstaan, waartegen ze zich niet kon verzetten", zei de officier van justitie.

Ali B ontkent alle beschuldigingen.

Meer uit Binnenland

Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

1 uur geleden
Vijf gewonden bij vechtpartij en steekincident in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Vijf mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens een vechtpartij op de Velduil in de Amersfoortse wijk Liendert. Daarbij is ook gestoken. De politie heeft vier personen aangehouden.

9 uur geleden
Team in Frankrijk zoekt zondag verder naar Nederlandse vrouw

VACQUIERES (ANP) - Stichting Reddingshonden RHWW gaat zondag in het zuiden van Frankrijk verder met zoeken naar een sinds vorige week vermiste Nederlandse vrouw van 73 jaar. Een woordvoerder van het zoekteam laat weten dat de zoektocht zaterdag niets heeft opgeleverd.

10 uur geleden
Ontsnapte serval in Lexmond is weer gevangen

LEXMOND (ANP) - De serval die in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapte in het Utrechtse Lexmond is weer gevangen. Dat meldt de Dierenambulance Vianen en omstreken. Volgens RTV Utrecht is de katachtige gevonden in de tuin van de achterburen en wordt het dier nu overgebracht naar Culemborg.

11 uur geleden
Computersystemen UWV werken weer, cliënten kunnen inloggen

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV zijn weer volledig operationeel nadat ze vrijdag getroffen waren door de wereldwijde computerstoring. Cliënten kunnen ook weer inloggen op de website van de organisatie, zegt een woordvoerder zaterdagmiddag.

16 uur geleden
Koningspaar en Beatrix herdenken Engelandvaarder Ellis Brandon

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van Engelandvaarder Ellis Brandon. Ze laten weten dat ze de op 101-jarige leeftijd overleden Brandon "met groot respect" gedenken.

18 uur geleden
Vakantieverkeer leidt tot drukte op Europese snelwegen

DEN HAAG (ANP) - Op Europese snelwegen is het zaterdag zoals verwacht druk door vakantieverkeer, ziet ANWB Verkeersinformatie. Rond 14.30 uur lijkt het hoogtepunt voorbij, laat een medewerker weten, maar heeft verkeer op veel plekken nog altijd te maken met vertraging.

20 uur geleden