Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM verzet zich tegen afsplitsen zaak-Taghi van proces Marengo

OM verzet zich tegen afsplitsen zaak-Taghi van proces Marengo

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil niet dat de strafzaak tegen Ridouan Taghi wordt afgesplitst van het liquidatieproces Marengo. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van het AD.

Taghi's advocaat Inez Weski heeft gevraagd om afsplitsing, "op nadrukkelijk verzoek" van haar cliënt, "in het belang van de rust van het proces". Volgens de raadsvrouw is er in Marengo "disproportioneel" veel aandacht voor Taghi.

Taghi is hoofdverdachte in het proces, dat onder meer draait om een reeks criminele afrekeningen. Als zijn zaak apart van die van de overige zestien verdachten wordt behandeld "kunnen we in het huidige proces terugkeren tot de kern en krijgen de medeverdachten en hun belangen voldoende aandacht", heeft Weski betoogd.

Justitie hecht niettemin aan een gelijktijdige behandeling, omdat de zaken nauw met elkaar zijn verweven. Kroongetuige Nabil B. heeft niet alleen over Taghi maar ook over andere verdachten belastend verklaard. Afsplitsing van Taghi's zaak zou betekenen dat B. nog vaker gehoord zou moeten worden en dat maakt het voor hem extra zwaar. Het OM bestrijdt ook dat Marengo minder media-aandacht zou krijgen zonder Taghi.

De rechtbank beslist uiteindelijk op Weski's verzoek. Wanneer de rechtbank dit doet, is niet duidelijk. Op 13 oktober vindt er weer een zitting plaats in het proces.

Meer uit Binnenland

Kapot onderdeel in bedieningssysteem oorzaak treinstoring

AMSTERDAM (ANP) - Een defect onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels is de oorzaak van de grote treinstoring rond Amsterdam begin deze week, meldt ProRail. Het onderdeel is inmiddels vervangen, aldus het bedrijf.

44 minuten geleden
Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. (23) is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

1 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

2 uur geleden
Vanaf vrijdag extra treinen naar Zandvoort vanwege zomerweer

ZANDVOORT (ANP) - Vanwege het voorspelde zomerweer zet de NS vanaf vrijdag extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort. Volgens een woordvoerster rijden er vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur meer om badgasten te kunnen vervoeren.

2 uur geleden
NS: ritten nieuwe intercity 'voorspoedig', wel probleem binnendeur

UTRECHT (ANP) - De 'generale repetitie' met de nieuwe intercitytrein verloopt voorspoedig, meldt de NS na zes weken aan ritten tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Er zijn wat problemen met bijvoorbeeld de binnendeuren van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) opgedoken, maar die kunnen "voordat de treinen grootschalig worden ingezet" nog aangepast worden, zegt een programmamanager bij de NS.

2 uur geleden
Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

3 uur geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf in België. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

4 uur geleden