Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM vervolgt schippers betrokken bij aanvaring Erasmusbrug

OM vervolgt schippers betrokken bij aanvaring Erasmusbrug

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat de twee schippers van de watertaxi en de rondvaartboot vervolgen vanwege een aanvaring vorig jaar juli bij de Erasmusbrug in Rotterdam, is woensdag bekendgemaakt. Volgens het OM hebben beide schippers schuld aan het ongeluk waardoor zes opvarenden van de watertaxi, onder wie een kind, in een "levensgevaarlijke situatie" terechtkwamen.

De mate van schuld van de schippers zou wel verschillend zijn, aldus het OM.

De aanvaring op 21 juli gebeurde toen de watertaxi in een schuine lijn onder de Erasmusbrug doorvoer en voor de boeg van de rechtdoor varende rondvaartboot van rederij Spido terechtkwam. Veel mensen op en rond de Erasmusbrug zagen het ongeluk gebeuren.

Strafrechtelijk onderzoek

Na het incident startte de zeehavenpolitie onder leiding van het OM een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval. Daarbij is onder meer gekeken naar camerabeelden en verklaringen van getuigen.

Het is niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Meer uit Binnenland

Idema van or Tata Steel heeft spijt van uitspraken over activisten

IJMUIDEN (ANP) - Vicevoorzitter Gerrit Idema van de centrale ondernemingsraad van Tata Steel heeft spijt van de uitspraken die hij heeft gedaan over de aan Extinction Rebellion verwante actiegroep Kappen met Kolen. In een verklaring stelt hij zijn opmerking zeer te betreuren.

37 minuten geleden
Actievoerders voor klimaat voorzien standbeelden van blinddoek

LEIDEN (ANP) - Actievoerders hebben op verschillende plaatsen in het land tientallen standbeelden geblinddoekt. Het gaat bijvoorbeeld om het beeld van Aletta Jacobs in Groningen, koningin Wilhelmina in Utrecht en Apeldoorn en Bonifatius in Dokkum. Ook in andere landen kregen standbeelden een blinddoek voor. Scientist Rebellion, een internationale beweging van wetenschappers en academici die zich zorgen maken over het klimaat, geeft aan verantwoordelijk te zijn voor de actie.

2 uur geleden
XR geschokt door uitspraken Tata-personeel over demonstratie

IJMUIDEN (ANP) - Extinction Rebellion zegt geschokt te zijn over de uitspraken die medewerkers van Tata Steel hebben gedaan over klimaatactivisten die maandag gaan demonstreren bij de fabriek. Die uitlatingen circuleren in WhatsApp- en Facebookgroepen. Eerder al sprak onder meer de directie van het bedrijf haar afschuw en afkeuring over de uitspraken uit.

2 uur geleden
ANWB: files zijn dit jaar in alle hevigheid terug

DEN HAAG (ANP) - De files op de Nederlandse wegen zijn dit jaar "in alle hevigheid" teruggekeerd. Dat stelt de ANWB Verkeersinformatie op basis van filecijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens de verkeersdienst staan we bovendien vaker stil dan voor corona. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 steeg het aantal opstoppingen met 10 procent.

3 uur geleden
Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

4 uur geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

IJMUIDEN (ANP) - De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen "met afschuw" kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in IJmuiden.

15 uur geleden