Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM vervolgt lid arrestatieteam om ongewild schot

OM vervolgt lid arrestatieteam om ongewild schot

DEN HAAG (ANP) - Justitie vervolgt een lid van een arrestatieteam dat bij een aanhouding in Sittard in april 2019 een man neerschoot. De medewerker van de marechaussee greep terecht naar zijn wapen, maar handelde vervolgens onzorgvuldig waardoor hij ongewild een schot loste, zo bevestigt het Openbaar Ministerie Oost-Nederland berichtgeving van De Limburger.

De aangehouden man raakte gewond. Het OM wil dat de rechtbank beoordeelt of de marechaussee "een strafrechtelijk verwijt" gemaakt kan worden. De zaak moet voorkomen bij de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. Wanneer is nog niet bekend.

Meer uit Binnenland

Adviseur EU-hof: geen boete bij zakken voor inburgeringsexamen

LUXEMBURG (ANP) - Een erkende vluchteling mag niet worden verplicht om bij het zakken voor een inburgeringsexamen het lesgeld terug te betalen of een boete te betalen. Dat heeft een hoge jurist van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg geadviseerd.

3 uur geleden
Vlaardingse loodgieter hoort binnenkort of hij weer naar huis mag

ROTTERDAM (ANP) - De Vlaardingse loodgieter, van wie de woning en eigendommen meer dan twintig keer doelwit geweest zijn van explosies en pogingen tot geweld, hoort binnen twee weken of hij en zijn gezin mogen terugkeren naar huis. De Rotterdamse rechtbank hoorde het verzoek voor terugkeer van de loodgieter aan in een kort geding dat hij had aangespannen tegen de gemeente Vlaardingen.

3 uur geleden
AVROTROS: deelname aan komend Eurovisie Songfestival niet zeker

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS, die de Nederlandse deelname aan het Eurovisie Songfestival verzorgt, heeft nog niet besloten of Nederland de volgende editie weer meedoet. Dat laat de omroep donderdag weten in een verklaring over het onderzoek van de EBU naar klachten over een onveilige sfeer bij het evenement. EBU, de Europese koepel die het festival organiseert, moet van de Nederlandse delegatie eerst een aantal veranderingen doorvoeren.

4 uur geleden
Landelijke opkomst volgens Ipsos op 15 procent

DEN HAAG (ANP) - De landelijke opkomst voor de Europese Parlementsverkiezingen lag om 13.45 uur op 15 procent, meldt de NOS op basis van een peiling van onderzoeksbureau Ipsos I&O. Bij de vorige Europese verkiezingen in 2019 had 14 procent van de kiezers op dat tijdstip gestemd, aldus Ipsos.

4 uur geleden
Websites politieke partijen plat door aanval uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - De websites van verschillende politieke partijen zijn donderdag niet of nauwelijks bereikbaar door zogeheten ddos-aanvallen. Het gaat vooralsnog om de sites van het CDA, PVV en FVD. Volgens een woordvoerder van het CDA had de partij in de ochtend last van een ddos-aanval, waarbij de server overspoeld wordt met aanvragen. Er kwamen er miljoenen tegelijkertijd uit het buitenland, zegt de woordvoerder. De CDA-website is nu wel bereikbaar. Die van PVV en FVD zijn nog uit de lucht.

5 uur geleden
Zorgen bij staatscommissie over bezuinigingen drugspreventie

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe coalitie moet meer geld vrijmaken voor drugspreventie, vindt Brigit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht in Groningen en voorzitter van de staatscommissie MDMA. In hun hoofdlijnenakkoord halen PVV, VVD, NSC en BBB 300 miljoen euro weg bij publieke gezondheid, en Toebes verwacht dat die bezuiniging ook ten koste van drugspreventie gaat. "Dat stelt me niet hoopvol. Ik ben bezorgd."

6 uur geleden
Orbán stelt eisen aan cruciale steun voor NAVO-benoeming Rutte

BOEDAPEST (ANP) - De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft voor het eerst voorwaarden gesteld aan zijn steun voor de benoeming van demissionair premier Mark Rutte als NAVO-topman. Hongarije geldt als het belangrijkste overgebleven obstakel voor Rutte.

7 uur geleden