Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: verdachte ongeval Oud Gastel reed roekeloos

OM: verdachte ongeval Oud Gastel reed roekeloos

BREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie verdenkt de 27-jarige man uit Roosendaal die was betrokken bij het zeer ernstige verkeersongeval in Oud Gastel van roekeloos rijden. Justitie meent dat hij schuldig is aan het ongeval. De rechter-commissaris heeft dinsdag bepaald dat de man de komende twee weken blijft vastzitten, meldt het OM.

Door het ongeval kwamen een moeder (39), haar zoon (8) en dochter (10) om het leven. Een andere inzittende, een vrouw van 42, overleed eveneens. Haar 9-jarige dochter raakte gewond. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en weer thuis.

Het ongeluk vond vrijdag in de vroege avond plaats op een kruising aan de Blauwhekken in Oud Gastel. De verdachte reed in een gehuurde Mercedes. Hij kwam op de kruising met zeer hoge snelheid in botsing met de Toyota waarin vijf personen uit het nabijgelegen Bosschenhoofd zaten.

Onderzoek

"Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit", aldus de officier van justitie dinsdag over de verdachte. "Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen."

Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van het ongeluk loopt nog, zegt het OM.

Trend

De gemeente Halderberge, waar Oud Gastel onder valt, gaat met omliggende gemeenten en de politie bekijken wat er tegen de hardrijders te doen valt. "Onze eerste prioriteit ligt nu bij de impact die dit heeft op onze gemeente en met name de inwoners van Bosschenhoofd", aldus burgemeester Bernd Roks dinsdagmiddag.

"De uitspraak van het OM past bij wat ik eerder heb gezegd: het is een trend die we steeds vaker zien dat jonge mannen met gehuurde auto’s keihard door onze gemeente rijden. Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder", aldus Roks.

Meer uit Binnenland

Schade aan pand in Den Haag door explosie

DEN HAAG (ANP) - In een portiek aan de Jacob Catsstraat in Den Haag is een explosie geweest. Door de ontploffing is er schade aan het pand in de Schildersbuurt. Er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

1 uur geleden
Raad van toezicht WNL baalt van eerdere reactie op AD-artikel

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van omroep WNL baalt van eerdere reacties op het AD-artikel over het vermeende wangedrag van directeur Bert Huisjes. Zo zei de raad van toezicht eerder onder meer dat zij "zich gelukkig prijst" met Huisjes, iets wat tot kritiek leidde van onder meer de NPO.

8 uur geleden
Chemours betaalt schoonmaak van met PFAS vervuilde moestuinen

DORDRECHT (ANP) - Chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht betaalt het schoonmaken van moestuinen in de buurt die zijn vervuild met PFAS. Het is de eerste concrete stap die Chemours zet, nadat de rechter in september had geoordeeld dat het bedrijf aansprakelijk is voor de schade die in ieder geval tussen 1984 en 1998 is aangericht door PFAS-uitstoot. Het ging om een tussenvonnis in de zaak die is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden.

10 uur geleden
Raad van toezicht in gesprek met redacteuren omroep WNL

HILVERSUM (ANP) - Raad van toezicht-voorzitter Loek Hermans van omroep WNL is donderdagmiddag in gesprek gegaan met redacteuren van de omroep. Dat bevestigt raad van toezicht-lid Fons van Westerloo aan het ANP na berichtgeving daarover van het AD. Omroepdirecteur Bert Huisjes was niet bij het gesprek aanwezig. Over de uitkomst van het gesprek is vooralsnog niets bekend.

10 uur geleden
Nieuwe korpschef: gevaar dat politie 'manusje-van-alles' wordt

DEN HAAG (ANP) - Janny Knol, de nieuwe korpschef van de Nationale Politie, wil dat de organisatie zich weer meer richt op "het opsporen van delicten die burgers en de rechtsstaat het meeste raken". Dat zei ze donderdag in de speech na haar installatie in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Knol volgt Henk van Essen op, die sinds 2020 de hoogste baas van de politie was.

10 uur geleden
UWV wil snel aan de slag met eindrapport arbeidsongeschiktheid

DEN HAAG (ANP) - Het UWV hoopt snel aan de slag te kunnen met de aanbevelingen uit het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdag is gepresenteerd. Volgens de uitvoeringsinstantie van uitkeringen is het van groot belang dat het huidige stelsel vereenvoudigd wordt. "Door de complexiteit van het huidige stelsel is de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid in het geding gekomen", zegt Johanna Hirscher, lid van de raad van bestuur van UWV.

10 uur geleden
FNV snoeihard over eindrapport arbeidsongeschiktheidsstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet te spreken over het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. De bond mist met name concrete aanbevelingen en zegt dat er niet goed is gekeken naar eerdere voorstellen die FNV over herziening van onderdelen van het stelsel heeft gedaan.

11 uur geleden