Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: veel blijft onduidelijk rond dood Rotterdamse tiener

OM: veel blijft onduidelijk rond dood Rotterdamse tiener

DEN HAAG (ANP) - De manier waarop de 17-jarige Orlando Boldewijn in de Haagse wijk Ypenburg in februari 2018 is omgekomen, wordt mogelijk nooit helemaal opgehelderd. Er zijn nog veel vragen die niet zijn beantwoord in de vele intensieve verhoren met verdachte Roy B., zei de officier van justitie maandag bij de rechtbank in Den Haag tijdens een eerste niet-inhoudelijke zitting.

De 29-jarige man had een date met Boldewijn. Hij heeft verklaard dat hij de jongen uit Rotterdam die nacht in het ijskoude water bij zijn woonbootje heeft zien spartelen en dat hij hem niet heeft geholpen en ook geen hulp heeft ingeroepen. "Hij sloeg dicht, deed niks en ging weer terug naar bed", zei de aanklager. Ook toen Boldewijn een week lang werd gezocht door zijn familie en vrienden, heeft de verdachte zich stilgehouden.

De politie kwam B. op het spoor via de gebruikte dating-app en hield hem aan toen het lichaam van de tiener in het water werd gevonden. Dat gebeurde na een anonieme tip van een getuige. Die zou van de verdachte zelf hebben gehoord dat hij Boldewijn aan zijn lot had overgelaten. Ook een andere getuige zou dat later van B. hebben gehoord. Het lichaam van Boldewijn lag precies onder de plek waar het drijvende vissershuisje had gelegen. Een doodsoorzaak kon niet meer worden vastgesteld.

Verdachte niet aanwezig

Uitgebreid onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd die het scenario van B. weerleggen, zei de officier van justitie. Hij heeft B. aangeklaagd voor drie zaken: mishandeling met de dood tot gevolg - niet actief mishandelen maar juist door hulp na te laten - en dood door schuld dan wel het nalaten van het verlenen van hulp.

B. was niet op de zitting. Volgens zijn advocate is hij bang, onder meer door alle aandacht van de media en bedreigingen. Zij wilde dat het hele proces achter gesloten deuren wordt behandeld, maar de rechtbank wees dat verzoek af. Sterker nog, het OM en de rechtbank willen dat de verdachte de inhoudelijke behandeling verplicht bijwoont en dwingen hem daar zo nodig toe.

Het proces wordt gepland in mei of juni. Eerst moet B. nog door deskundigen worden onderzocht. Hij zou persoonlijkheidsproblemen hebben en zwakbegaafd zijn.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden