Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: steker verdacht van pogingen tot moord

OM: steker verdacht van pogingen tot moord

DEN HAAG (ANP) - De 35-jarige man die vastzit voor de steekpartij vrijdagavond in het centrum van Den Haag, wordt verdacht van drievoudige poging tot moord, pogingen doodslag dan wel pogingen tot zware mishandeling.

Bij de steekpartij in een grote winkelstraat werden drie kinderen geraakt. De man heeft nog niets verklaard over de gebeurtenis en dus ook niets over een mogelijk motief. Hij blijft vastzitten, heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt na de voorgeleiding van de man bij de rechter-commissaris.

De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd zaterdagmiddag aangehouden bij een daklozenopvang in het centrum van Den Haag. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Een woordvoerder van het OM kan niet zeggen of de man psychiatrische problemen heeft. Hij praat wel tijdens de politieverhoren, maar hij zegt niets over de steekpartij. De politie had eerder al gemeld dat ze niet dacht aan een terroristisch motief.

De slachtoffers werden vlak bij elkaar in een kort tijdsbestek gestoken, op straat voor een winkel. Ze raakten gewond maar konden na behandeling in het ziekenhuis aan het eind van de avond weer naar huis. Het gaat om een jongen van 13 jaar uit Den Haag en twee meisjes van 15 uit Alphen aan den Rijn en Leiderdorp. Ze kenden elkaar niet. De OM-woordvoerder kan niet zeggen hoe het nu met de kinderen gaat, maar stelt dat de psychische impact ongetwijfeld groot is.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Palmen treedt terug als wethouder Brunssum

BRUNSSUM (ANP) - De omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen trekt zich per 25 december terug. Dat heeft Palmen dinsdag laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

4 uur geleden
Minder illegaal vuurwerk gevonden dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Opsporingsdiensten hebben tot nu toe ruim 38.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De teller staat nog niet zo hoog als vorig jaar rond deze tijd, maar wel hoger dan de jaren daarvoor. Dat blijkt uit de Vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie.

7 uur geleden
'Drugs in pindakaas met post mee: 2 ton winst'

UTRECHT (ANP) - Twee 25-jarige mannen die drugs in potten pindakaas en wenskaarten verstopten en per reguliere post de hele wereld rondstuurden, hebben daarmee volgens het Openbaar Ministerie bijna twee ton aan illegale winst behaald. Het OM wil dat geld van hen afpakken en diende daartoe dinsdag een vordering in bij de rechtbank in Utrecht van 194.000 euro.

7 uur geleden
'Minder ongelukken door snorfiets op rijbaan'

AMSTERDAM (ANP) - Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan leidt in Amsterdam tot een verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer. Dat constateert de gemeente na een eerste evaluatie. Zo is het aantal ongevallen met letsel waarbij een snorfietser was betrokken sterk gedaald. Vorig jaar werden in de periode april tot oktober nog honderd ongelukken geregistreerd, dit jaar staat de teller op 29 in hetzelfde tijdsbestek.

8 uur geleden
Verkiezing Woord van het Jaar 2019 geopend

UTRECHT (ANP) - Bezorgschaamte, toetertrouwstoet, boomer en wiebelpensioen. Dat zijn enkele van de negentien woorden die Van Dale heeft genomineerd voor de verkiezing van Woord van het Jaar 2019. Vanaf dinsdag kan er worden gestemd, tot maandag 16 december 17.00 uur.

8 uur geleden
Politie tevreden over eigen optreden na aanslag

UTRECHT (ANP) - De politie is tevreden over de manier waarop ze heeft gereageerd op de aanslag in en rond een tram in Utrecht in maart dit jaar.

12 uur geleden
'Driehoek Utrecht had eerder moeten opschalen'

UTRECHT (ANP) - De burgemeester van Utrecht, de hoofdofficier van justitie en de districtschef van de politie, de zogenoemde driehoek, hadden bij de tramaanslag in maart van dit jaar sneller moeten opschalen. "Dit zou de crisisorganisatie hebben geholpen qua aandacht voor de maatschappelijke impact", concludeert het COT. Dat is het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, dat onderzoek deed naar het handelen van de driehoek en alle hulpverleners op de dag van de aanslag.

12 uur geleden