Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM onderzoekt aangifte verkrachting van agente door chef

OM onderzoekt aangifte verkrachting van agente door chef

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland onderzoekt aangiftes van twee politiemedewerkers, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de Gelderlander. Die krant meldt dat een agente uit Arnhem zegt thuis verkracht te zijn door haar chef. De politiechef ontkent en heeft aangifte gedaan van smaad, laster en stalking.

De aangifte van verkrachting en de tegenaangifte heeft het OM in onderzoek. De Gelderlander zag de aangifte van de agente in. Daarin zegt zij maandenlang een affaire te hebben gehad met de politiechef. Twee maanden na het verbreken van de relatie zou zij bij haar thuis in november 2020 door de man zijn verkracht. In april 2021 heeft zij de affaire gemeld aan het integriteitsbureau van de politie en in oktober dat jaar meldde ze de verkrachting bij het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK).

De 57-jarige politiechef ontkent de aantijging tegenover de lokale krant en zegt dat hij vals wordt beschuldigd. Daarom heeft hij op zijn beurt aangifte gedaan tegen de vrouw, die eind 2021 korte tijd aangehouden zou zijn, omdat zij zich na het beëindigen van de relatie had misdragen richting de chef. Zij erkent die misdragingen. Beide medewerkers zouden sinds de start van een intern onderzoek maanden geleden thuiszitten.

Politiechef Janny Knol van de eenheid Oost-Nederland zegt in een reactie de uitkomst van het onderzoek af te wachten. "Zolang een onderzoek loopt zijn het OM en wij zeer terughoudend met het geven van inhoudelijke informatie", stelt Knol. "Zorgvuldigheid in het onderzoek en in ons contact met en de zorg voor de betrokkenen is onze grootste prioriteit. We wachten de uitkomsten af en nemen op basis daarvan vervolgstappen."

Meer uit Binnenland

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

1 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

2 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

4 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

6 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

10 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

12 uur geleden