Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM onderschept ruim 1500 kilo heroïne in Rotterdamse haven

OM onderschept ruim 1500 kilo heroïne in Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - Opsporingsdiensten hebben in de Rotterdamse haven ruim 1500 kilo heroïne onderschept. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland. De partij heeft een straatwaarde van ongeveer 45 miljoen euro, aldus het OM. In het onderzoek zijn tot dusver vijf verdachten aangehouden.

De verdovende middelen zaten in een container met Himalayazout uit Pakistan. De vondst is dinsdag bekendgemaakt, maar het OM wil in het belang van het onderzoek niet kwijt wanneer de heroïne is onderschept.

De autoriteiten in Nederland hebben in het onderzoek intensief samengewerkt met collega's in het Verenigd Koninkrijk, zegt het OM. Op basis van Britse informatie kwamen verscheidene verdachten in beeld. Dit resulteerde in een inval op 9 februari op een adres in het Brabantse Etten-Leur en de arrestatie van de vijf verdachten.

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam bepaalde dinsdag dat drie van hen de komende drie maanden blijven vastzitten. Het gaat om mannen van 38, 37 en 33 jaar, afkomstig uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw-Vennep. Twee mannen uit Sint Willebrord (60 en 62 jaar oud) zijn op vrije voeten, maar blijven verdachten, aldus het OM. De partij drugs is inmiddels vernietigd.

Grotere partijen heroïne zijn uitzonderlijk. Vorig jaar werd in de Rotterdamse haven in totaal 54 kilo onderschept. In de haven worden vooral containers met cocaïne gepakt. In 2020 ging dat om in totaal 40 ton.

Meer uit Binnenland

NS en ProRail krijgen boetes vanwege vertragingen HSL

DEN HAAG (ANP) - De NS en ProRail krijgen boetes vanwege ondermaatse prestaties. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. De boete voor de NS bedraagt 500.000 euro, die voor ProRail 2,75 miljoen euro.

24 minuten geleden
Eritreeërs ontkennen plan voor rellen in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De Eritreeërs die terechtstaan voor de rellen rond zalencentrum Opera in Den Haag op 17 februari, ontkennen dat het hun bedoeling was om geweld te plegen. Ze vertelden vrijdag bij de rechtbank in Den Haag dat ze vreedzaam wilden demonstreren tegen het feest van voorstanders van het bewind in Eritrea, maar door hen werden uitgedaagd. Volgens het Openbaar Ministerie riepen twee van hen eerder op sociale media op tot "het laten vloeien van bloed".

31 minuten geleden
Dijksma: inzet van ME bij protest in Utrecht was nodig

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft in een brief aan de gemeenteraad de inzet van de mobiele eenheid woensdag bij een pro-Palestinaprotest verdedigd. De ME haalde woensdagavond 42 mensen uit het pand van de Universiteit Utrecht aan het Janskerkhof en kwam ook in actie toen mensen een bus met arrestanten tegenhielden. "Hierbij is kort geweld toegepast, waarbij ook enkele tikken met de wapenstok zijn uitgedeeld", schrijft Dijksma. "Na het vertrek van de bus is de rust teruggekeerd."

42 minuten geleden
Burgemeester Vlaardingen wil huis loodgieter langer dichthouden

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen wil de woning van de loodgieter in de Gretha Hofstralaan langer dichthouden. De woning is sinds april 2023 meerdere keren het doelwit geweest van explosies. "De burgemeester is voornemens de woning nog eens drie maanden gesloten te houden", bevestigt een woordvoerster berichtgeving door Rijnmond.

43 minuten geleden
1,5 jaar cel voor vrouw die eigen stalking in scène zette

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht heeft de 34-jarige Sanne S. veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het in scène zetten van haar eigen stalking. De vrouw uit Putten deed jarenlang aangifte tegen een man die haar zou lastigvallen, maar die aangiftes bleken vals.

2 uur geleden
Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

DEN HAAG (ANP) - De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

2 uur geleden
Zweedse media: Joost Klein moet begin juni voorkomen in Zweden

MALMÖ (ANP) - Joost Klein moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisie Songfestival vorige week. Dat zegt zijn advocaat tegen Zweedse media. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

2 uur geleden