Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM onderschept ruim 1500 kilo heroïne in Rotterdamse haven

OM onderschept ruim 1500 kilo heroïne in Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - Opsporingsdiensten hebben in de Rotterdamse haven ruim 1500 kilo heroïne onderschept. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland. De partij heeft een straatwaarde van ongeveer 45 miljoen euro, aldus het OM. In het onderzoek zijn tot dusver vijf verdachten aangehouden.

De verdovende middelen zaten in een container met Himalayazout uit Pakistan. De vondst is dinsdag bekendgemaakt, maar het OM wil in het belang van het onderzoek niet kwijt wanneer de heroïne is onderschept.

De autoriteiten in Nederland hebben in het onderzoek intensief samengewerkt met collega's in het Verenigd Koninkrijk, zegt het OM. Op basis van Britse informatie kwamen verscheidene verdachten in beeld. Dit resulteerde in een inval op 9 februari op een adres in het Brabantse Etten-Leur en de arrestatie van de vijf verdachten.

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam bepaalde dinsdag dat drie van hen de komende drie maanden blijven vastzitten. Het gaat om mannen van 38, 37 en 33 jaar, afkomstig uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw-Vennep. Twee mannen uit Sint Willebrord (60 en 62 jaar oud) zijn op vrije voeten, maar blijven verdachten, aldus het OM. De partij drugs is inmiddels vernietigd.

Grotere partijen heroïne zijn uitzonderlijk. Vorig jaar werd in de Rotterdamse haven in totaal 54 kilo onderschept. In de haven worden vooral containers met cocaïne gepakt. In 2020 ging dat om in totaal 40 ton.

Meer uit Binnenland

Ruim 980.000 kilo zout gestrooid om gladheid

DEN HAAG (ANP) - Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben sinds maandagavond 19.00 uur ruim 980.000 kilo zout gestrooid om de verwachte gladheid, meldt de verkeersdienst van Rijkswaterstaat. In het hele land zijn strooiwagens de weg opgegaan. "Hiermee proberen we gladheid zoveel mogelijk te voorkomen en zorgen we voor een veilige doorstroming", meldt Rijkswaterstaat op X.

1 uur geleden
Klimaatenquête: meeste Nederlanders tegen fossiele subsidies

LUXEMBURG (ANP) - Het merendeel van de Nederlanders is voorstander van het afschaffen van subsidies en belastingvoordelen voor de luchtvaartsector en alle bedrijven die sterk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De Europese Investeringsbank (EIB) meldt op basis van de jaarlijkse Klimaatenquête dat 72 procent hier voor is.

3 uur geleden
120 Caribische studenten krijgen geld voor uitwisseling Nederland

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 120 studenten kunnen volgend studiejaar op uitwisseling of stage binnen het Koninkrijk met een zogenoemde Koninkrijksbeurs. Alle studenten binnen het Koninkrijk mogen gebruikmaken van de beurs, maar deze is voornamelijk bedoeld voor Caribische studenten. Zo krijgen zij de kans om uit te zoeken of in Nederland studeren of werken iets voor hen is, schrijft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

4 uur geleden
Brand in gemeentehuis Soest, dienstverlening getroffen

SOEST (ANP) - In het gemeentehuis in het Utrechtse Soest heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. De brand brak rond 23.45 uur uit aan het Raadhuisplein 1 en was volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio snel onder controle. Wel is er veel schade aan de balieruimte en kantoren van burgerzaken. "Dat heeft gevolgen voor de dienstverlening aan inwoners", aldus de veiligheidsregio.

7 uur geleden
Extinction Rebellion: nieuwe acties bij Maastricht Aachen Airport

MAASTRICHT (ANP) - Extinction Rebellion (XR) kondigt nieuwe acties aan bij Maastricht Aachen Airport (MAA). Een gesprek maandagavond met directeur Jonas van Stekelenburg van MAA leverde in de ogen van de actievoerders te weinig op. "Acties zullen doorgaan totdat MAA concrete stappen zet naar een beleid dat in lijn is met een leefbare aarde in de toekomst", aldus XR in een verklaring.

7 uur geleden
Driekwart 18-plussers maakt zich zorgen over klimaatverandering

DEN HAAG (ANP) - Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering voor toekomstige generaties, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

9 uur geleden
KNMI: dinsdagochtend kan glad zijn door bevriezen nat wegdek

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat het maandagnacht en dinsdagochtend glad kan worden door het bevriezen van natte weggedeelten. Alleen voor de westelijke kustprovincies geldt geen waarschuwing in de vorm van code geel. Halverwege de ochtend is de gladheid op de meeste plaatsen verdwenen, zo is de verwachting.

14 uur geleden