Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM nog maanden bezig met onderzoek sterfgevallen ziekenhuis Assen

OM nog maanden bezig met onderzoek sterfgevallen ziekenhuis Assen

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft nog geen definitieve conclusies getrokken in het onderzoek naar de verdachte sterfgevallen in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Het OM noemt de zaak lastig en complex en is nog in afwachting van onderzoeksresultaten. Deze worden in het eerste kwartaal van 2024 verwacht. Het OM kondigde vrijdag aan dat het kort daarna een definitieve beslissing kan nemen.

De zaak draait om overlijdens die in verband zijn gebracht met een verpleegkundige van dit ziekenhuis die op 17 april vorig jaar werd opgepakt. Op 1 juni kwam de verdachte weer vrij. De verpleegkundige uit de gemeente Noordenveld werkte in de tijd van de coronapandemie als longverpleegkundige in het ziekenhuis.

Het OM en de politie hebben afgelopen maanden emotionele gesprekken gevoerd met nabestaanden over de voortgang van het strafrechtelijk onderzoek. Een aantal nabestaanden kreeg te horen dat de verdachte niet bij het overlijden van hun naaste betrokken was. Andere nabestaanden kregen te horen dat dit (nog) niet met zekerheid kan worden gezegd en dat er nog nader onderzoek plaatsvindt.

Meer uit Gezond

Aantal coronagevallen lijkt verder te stijgen

BILTHOVEN/UTRECHT (ANP) - Steeds meer mensen lijken het coronavirus onder de leden te hebben. Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater is voor de negende week op rij gestegen en staat nu op het hoogste niveau sinds het begin van het jaar. In de afgelopen negen weken is de zogenoemde virusvracht vertienvoudigd, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

22 uur geleden
Tot nu toe ruim 450 blaarbehandelingen bij wandelaars Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Het Rode Kruis heeft woensdag tot dusver bijna 450 blaarbehandelingen uitgevoerd bij deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Volgens een woordvoerster van de hulporganisatie is dat ongeveer hetzelfde aantal als in voorgaande jaren.

1 dag geleden
Zorgverzekeraars bevestigen onderzoek mogelijke fraude Co-Med

TILBURG (ANP) - De zorgverzekeraars doen onderzoek naar mogelijke fraude bij de inmiddels failliete commerciƫle huisartsenketen Co-Med. Dat onderzoek begon enkele maanden geleden en loopt nog. Een woordvoerder van CZ, dat als grootste verzekeraar de afhandeling van de keten coƶrdineert, bevestigt dit na berichtgeving van EenVandaag.

1 dag geleden
Oud-kandidaat-premier Plasterk niet vervolgd om medisch bedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Ronald Plasterk, die eerder dit jaar in beeld was om premier te worden van het huidige kabinet, wordt niet vervolgd voor mogelijk gesjoemel bij een medisch bedrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Advocaat Henri Sarolea had aangifte tegen Plasterk gedaan, omdat die de wet zou hebben overtreden.

1 dag geleden
Huisartsen en apothekers: meer maatregelen tegen medicijnentekort

UTRECHT (ANP) - Apothekers en huisartsen willen dat de overheid meer doet, nu de tekorten van medicijnen oplopen. De maatregelen die het vorige kabinet in juni had aangekondigd, zijn niet genoeg, vinden de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

1 dag geleden
Lichte daling ziekteverzuim dit jaar volgens arbodiensten

UTRECHT (ANP) - Het ziekteverzuim is het afgelopen kwartaal licht gedaald vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is er echter sprake van een stijging. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

1 dag geleden
Massaclaim tegen GGD'en om datalek coronatesten afgewezen

AMSTERDAM (ANP) - De GGD'en hoeven geen schadevergoeding te betalen aan alle mensen die in een databank van coronatesten stonden, en van wie de gegevens mogelijk door een dataroof op straat zijn komen te liggen. "De vrees dat gegevens in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen is niet voldoende" voor een schadevergoeding, oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag.

1 dag geleden