Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: nog een verdachte voorverkenning moord Wiersum in vizier

OM: nog een verdachte voorverkenning moord Wiersum in vizier

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft nog een verdachte op de korrel die betrokken zou zijn geweest bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om een contact van Anouar T., die wordt verdacht van een coördinerende en faciliterende rol bij de moord. Dat zei het Openbaar Ministerie dinsdag op een tussentijdse zitting tegen T. en de twee mannen die worden verdacht van het uitvoeren van de moord.

Het gaat om Sezer B. Bekend is dat Wiersum in de periode voorafgaand aan de moord op 18 september vorig jaar uitvoerig is geobserveerd door meerdere verdachten. B. is volgens het OM betrokken geweest bij de voorverkenning van de omgeving van de woning van Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert en vermoedelijk ook bij het observeren van zijn kantoor in Amsterdam. Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het grote liquidatieproces Marengo. Ridouan Taghi is daarin hoofdverdachte. Anouar T. is een neef van hem.

B. kwam eerder bij justitie in beeld in het onderzoek naar de moord op de (niet-criminele) broer van Nabil B., in maart 2018. Het is op dit moment niet duidelijk of er al een concrete strafzaak is tegen B. voor zijn veronderstelde rol bij de moord op Wiersum.

Hoewel van een formele verdenking (nog) geen sprake is, worden zowel de moord op Wiersum als die op de broer van de kroongetuige beschouwd als door Taghi geïnitieerde wraakacties. Kroongetuige B. zou worden gezien als een grote verrader. Hij heeft tientallen verklaringen afgelegd over een reeks liquidaties waarvoor Taghi en zijn medeverdachten in het proces Marengo terechtstaan.

Meer uit Binnenland

Zondag trekken opnieuw fikse onweersbuien over het land

DE BILT (ANP) - Na een enigszins droge onderbreking op zaterdag, moeten we zondag opnieuw rekening houden met fikse buien. Volgens Weeronline staan stevige regen- en onweersbuien op het programma. De dag begint droog, met temperaturen tot wel 23 graden, maar het weerbeeld kan vanaf de middag flink omslaan.

1 uur geleden
19-jarige gewond door steekpartij Dinxperlo, 17-jarige opgepakt

DINXPERLO (ANP) - Bij een steekincident in de Gelderse plaats Dinxperlo is een 19-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De politie bevestigt berichtgeving hierover door De Gelderlander. Het incident gebeurde in de Emmastraat rond 02.30 uur.

2 uur geleden
Overlast door regen in West-Brabant, water stroomt naar binnen

BREDA (ANP) - Op meerdere plekken in Noord-Brabant leidt de hevige regenval van afgelopen nacht zaterdagochtend tot wateroverlast. In de West-Brabantse plaatsen Kruisland, Halsteren, Steenbergen en Wouw, vlak bij de grens met Zeeland, staan straten blank en stroomt het water bij mensen naar binnen, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer en betrokken gemeenten laten de rioleringspompen "op volle toeren draaien" om het water zo snel mogelijk weg te krijgen.

3 uur geleden
Code geel niet langer van kracht

DEN HAAG (ANP) - De code geel die vrijdagavond voor een groot gedeelte van het land werd afgegeven om langdurige regen en onweer is niet langer van kracht. Rond middernacht gold in het hele land weer code groen. De regen zorgde er vrijdagmiddag al vroeg voor dat het flink druk was op de Nederlandse wegen. Rond 16.00 uur telde de ANWB op de A- en N-wegen al ruim 140 files met een totale lengte van meer dan 800 kilometer.

5 uur geleden
Youp van 't Hek speelt allerlaatste voorstelling

AMSTERDAM (ANP) - Youp van 't Hek speelt zaterdagavond zijn laatste voorstelling. De 70-jarige cabaretier sluit dan zijn afscheidstournee De Laatste Ronde af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het is die avond de 276e keer dat de komiek solo op het podium van Carré staat.

8 uur geleden
Brand bij loods met vrachtwagens in Terneuzen geblust

TERNEUZEN (ANP) - De brand bij een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen, waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrijkwam, is geblust. Rond 01.55 uur werd het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

10 uur geleden
Veel rook door brand in loods met vrachtwagens in Terneuzen

TERNEUZEN (ANP) - Bij een brand in een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen komt in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrij, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

11 uur geleden