Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: nog een verdachte voorverkenning moord Wiersum in vizier

OM: nog een verdachte voorverkenning moord Wiersum in vizier

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft nog een verdachte op de korrel die betrokken zou zijn geweest bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om een contact van Anouar T., die wordt verdacht van een co├Ârdinerende en faciliterende rol bij de moord. Dat zei het Openbaar Ministerie dinsdag op een tussentijdse zitting tegen T. en de twee mannen die worden verdacht van het uitvoeren van de moord.

Het gaat om Sezer B. Bekend is dat Wiersum in de periode voorafgaand aan de moord op 18 september vorig jaar uitvoerig is geobserveerd door meerdere verdachten. B. is volgens het OM betrokken geweest bij de voorverkenning van de omgeving van de woning van Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert en vermoedelijk ook bij het observeren van zijn kantoor in Amsterdam. Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het grote liquidatieproces Marengo. Ridouan Taghi is daarin hoofdverdachte. Anouar T. is een neef van hem.

B. kwam eerder bij justitie in beeld in het onderzoek naar de moord op de (niet-criminele) broer van Nabil B., in maart 2018. Het is op dit moment niet duidelijk of er al een concrete strafzaak is tegen B. voor zijn veronderstelde rol bij de moord op Wiersum.

Hoewel van een formele verdenking (nog) geen sprake is, worden zowel de moord op Wiersum als die op de broer van de kroongetuige beschouwd als door Taghi geïnitieerde wraakacties. Kroongetuige B. zou worden gezien als een grote verrader. Hij heeft tientallen verklaringen afgelegd over een reeks liquidaties waarvoor Taghi en zijn medeverdachten in het proces Marengo terechtstaan.

Meer uit Binnenland

Agractie: berichten uit Den Haag komen over als totale chaos

DEN HAAG (ANP) - Agractie spreekt van "totale chaos" over de boodschap die het kabinet vrijdagavond heeft afgegeven over de stikstofaanpak. Premier Mark Rutte zei na urenlang kabinetsberaad "versnelling aan te brengen" in het terugbrengen van de uitstoot van stikstof. Concreet werd Rutte niet.

1 uur geleden
Gegevens klagende omwonenden Tata Steel niet goed beschermd

VELSEN (ANP) - De persoonlijke gegevens van klagende omwonenden van staalfabriek Tata Steel zijn niet goed beveiligd geweest. Een ethisch hacker ontdekte dat hij voor- en achternamen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de klagers kon zien. Hij meldde dat vervolgens bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, die toezicht houdt op Tata Steel.

5 uur geleden
Helft Groningse gasputten gaat dit weekeinde dicht

DEN HAAG (ANP) - Zes van de elf resterende productielocaties voor Gronings aardgas gaan op 1 april dicht. De overige vijf boorputten blijven voorlopig nog op de waakvlamstand, zodat ze in geval van nood direct kunnen worden ingezet om extra gas te winnen. Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw).

7 uur geleden
Kapiteins aangemerkt als verdachte na fataal scheepvaartongeval

IJMUIDEN (ANP) - De beide kapiteins van de twee vaartuigen die betrokken waren bij het fatale scheepvaartongeval tijdens beloodsing voor de kust van IJmuiden donderdagavond, zijn door de officier van justitie aangemerkt als verdachte. De twee worden verdacht van dood door schuld, meldt een politiewoordvoerder.

9 uur geleden
Peter Gillis moet dwangsom van 200.000 euro aan Terneuzen betalen

TERNEUZEN (ANP) - De gemeente Terneuzen heeft Oostappen Groep BV van realityster Peter Gillis een dwangsom opgelegd van 200.000 euro. Dit omdat het bedrijf illegaal arbeidsmigranten heeft gehuisvest op vakantiepark Marina Beach. Daarnaast heeft de gemeente een nieuwe dwangsom van 400.000 euro in het vooruitzicht gesteld, als de arbeidsmigranten over drie maanden nog steeds op vakantiepark Marina Beach zitten.

9 uur geleden
Bij pensioenfonds PME zijn mogelijk ook inkomensgegevens gelekt

DEN HAAG (ANP) - Door een groot datalek zijn bij pensioenfonds PME mogelijk niet alleen namen, leeftijden, telefoonnummers en geslachten op straat komen te liggen, maar ook de inkomensgegevens van mensen die nog pensioen opbouwen. Dat laat het pensioenfonds voor metaal en techniek weten. Informatie over iemands inkomen is voor cybercriminelen goud waard.

10 uur geleden
White Lives Matter-activisten veroordeeld voor racistische actie

BREDA (ANP) - Drie activisten van de actiegroep White Lives Matter (WLM) zijn vrijdag bij de rechtbank in Breda veroordeeld tot taakstraffen van 80, 70 en 36 uur. Volgens de rechtbank maakten ze zich schuldig aan "groepsbelediging van mensen met een donkere huidskleur of een andere etniciteit".

10 uur geleden