Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: moeder doodde pasgeboren baby met ceintuur

OM: moeder doodde pasgeboren baby met ceintuur

ALMELO (ANP) - Een 30-jarige vrouw uit Haaksbergen heeft volgens het Openbaar Ministerie haar pasgeboren baby gewurgd met de ceintuur van haar badjas. Dit zou blijken uit sporen in de hals van de baby waarvan het patroon overeenkomt met dat van de ceintuur. Deze voorlopige conclusie - het onderzoek is nog gaande - maakte het OM maandag bekend op de eerste voorbereidende zitting in deze zaak bij de rechtbank in Almelo.

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april dit jaar - eerste paasdag- meldde Linda de W. zich samen met haar man en de pasgeboren en inmiddels overleden baby Ivo, bij het ziekenhuis in Enschede. Vanwege de mysterieuze omstandigheden alarmeerden de artsen de politie. Na enkele dagen werd de vrouw opgepakt. Haar man bleek niet bij de dood van de baby betrokken te zijn geweest, hij was die zaterdagmiddag ook niet aanwezig geweest bij de bevalling. De vrouw heeft verklaard dat ze niet wist dat ze zwanger was.

Volgens het OM kon de vrouw geen aannemelijke verklaring geven voor het het letsel van de baby. Dit bestond behalve uit striemen in de hals uit een schedelbreuk en puntvormige verwondingen. De W. zou tegen de onderzoekers hebben gezegd dat deze het zelf maar uit moesten zoeken.

Een paar jaar geleden kreeg de vrouw ook een baby die kort na de geboorte overleed. Ook toen had ze gezegd dat ze niet wist dat ze zwanger was. De baby zou door medische oorzaken overleden zijn. Of dit voorval nu alsnog nader wordt onderzocht, is onduidelijk. In oktober zal het onderzoek naar verwachting zijn afgerond. Er volgt dan een tweede voorbereidende zitting.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Nederlandse musea boekten in 2019 bezoekersrecord: 33 miljoen

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse musea wisten vorig jaar, dus voor de coronacrisis, bijna 33 miljoen belangstellenden te trekken, 600.000 meer dan in 2018 en een record. Dat meldt de Museumvereniging.

39 seconden geleden
Koning niet naar Duitsland door aangescherpte reisregels

DEN HAAG (ANP) - Het voorgenomen bezoek van koning Willem-Alexander aan Duitsland gaat niet door. Het besluit is in overleg met de Duitse autoriteiten genomen, meldt de RVD.

24 minuten geleden
Akwasi's Omroep Zwart wil meer kleur voor én achter de schermen

AMSTERDAM (ANP) - Initiatiefnemers Akwasi en filmregisseur Gianni Grot willen zich met hun Omroep Zwart aansluiten bij de NPO. Ze streven naar een "afspiegeling van de huidige Nederlandse samenleving" voor én achter de schermen, laat de dinsdag gelanceerde omroep donderdag weten.

36 minuten geleden
Ook aandacht in buitenland voor bijeenkomst FvD in ambassade

DEN HAAG (ANP) - De bijeenkomst met Forum voor Democratie in de Amerikaanse ambassade heeft ook de aandacht getrokken van internationale media. "Gezant VS in Nederland beschuldigd van inmenging verkiezingen na 'fondsenwerving' voor rechtse partij op ambassade", kopt het Russische RT op zijn Engelstalige nieuwswebsite.

1 uur geleden
Verdachte zeilbootmoord: mijn vrouw is gedood tijdens overval

UTRECHT (ANP) - De 65-jarige Peter P., verdacht van het doden van zijn vrouw op een zeiljacht, heeft donderdag ten overstaan van de rechtbank in Utrecht zijn ontkennende verklaring herhaald. Op 19 september 2015 lag het jacht afgemeerd in een baai bij het Colombiaanse eiland Isla Grande. Volgens P. zijn hij en zijn vrouw daar overvallen. Zijn vrouw heeft die overval niet overleefd.

2 uur geleden
Rechter verlengt voorarrest Samir A. voor financieren terrorisme

ROTTERDAM (ANP) - Samir A. (34) blijft de komende drie maanden vastzitten op verdenking van het financieren van terrorisme. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag besloten tijdens een inleidende zitting in het strafproces tegen A.

3 uur geleden
Inspectie SZW krijgt 3500 klachten gerelateerd aan coronavirus

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft tot en met 13 september ruim 3500 klachten en signalen binnengekregen die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Een woordvoerder heeft een bericht van De Telegraaf hierover bevestigd.

4 uur geleden