Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM maakt excuses voor opnieuw verspreiden foto Nabil B.

OM maakt excuses voor opnieuw verspreiden foto Nabil B.

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft excuses aangeboden voor het opnieuw per abuis verspreiden van een foto van kroongetuige Nabil B. De foto zat in het digitale dossier over de zaak dat het OM op een cd-rom aan de rechtbank en zestien advocaten van de verdachten heeft verstuurd.

"We vinden het ontzettend vervelend dat dit is gebeurd. De fout ligt bij ons. We hebben het via een e-mail gemeld bij de advocaten en de rechtbank en we hebben excuses gemaakt. Daarmee is de fout hersteld, wat ons betreft", zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Volgens hem werd de fout maandag ontdekt en zijn de cd-roms direct teruggeroepen.

In april verspreidde het OM ook al per ongeluk een foto van Nabil B. Hij heeft belastende verklaringen afgelegd in het grote liquidatieonderzoek-Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi.

In mei bracht het OM per abuis een foto naar buiten van een andere kroongetuige, Tony de G., die getuigt tegen motorclub Caloh Wagoh.

Meer uit Binnenland

Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

55 minuten geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

2 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

2 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

3 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

4 uur geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

4 uur geleden
Madeliefje verkozen tot nationale bloem bij Vroege Vogels

HILVERSUM (ANP) - Het madeliefje is bij de Nationale Bloem Verkiezing van radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend uitgeroepen tot nationale bloem. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van het BNNVARA-programma. In totaal hebben 53.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bloem.

5 uur geleden