Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM komt met strafeis tegen Piet S.

OM komt met strafeis tegen Piet S.

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie komt vrijdag met het slotstuk van zijn requisitoir in de zaak tegen de vermeende Haagse godfather Piet S. De man, die onder meer wordt verdacht van drugshandel en witwassen, hoort dan welke straf justitie voor hem in gedachten heeft.

In de zaak-Taxus wordt hij niet alleen gelinkt aan de drugshandel en het witwassen van de illegale inkomsten hieruit, maar ook van bedreiging, mishandeling en betrokkenheid bij de malafide goksite Edobet. Meer dan twintig verdachten staan terecht in de zaak, onder hen is ook de zoon van Piet S. Het bewijs dat justitie denkt in handen te hebben bestaat onder meer uit ontsleutelde berichten en afgeluisterde gesprekken.

S., die door intimi ook wel 'Dikke Piet' of 'ouwe' wordt genoemd, heeft een reputatie in de onderwereld die decennia bestrijkt. Hij vindt het verhaal van het OM complete onzin en zegt dat hij helemaal niet bezig is geweest met drugshandel, maar met het bemiddelen tussen criminele groepen.

Het OM schuift deze verklaring terzijde. Volgens justitie is er wel degelijk sprake van opzet aan de kant van S. en blijkt dat onder meer uit de hoeveelheid informatie die is uitgewisseld en uit het feit dat hij zich "allesbehalve passief opstelt. Het gaat steeds een stapje verder. Momenten waarop S. zou kunnen uitstappen, grijpt hij niet aan", zo zei de officier van justitie eerder deze week.

Vanaf juni staan de pleidooien gepland.

Meer uit Binnenland

Berisping voor rapporteurs over drievoudig moordenaar Thijs H.

DEN BOSCH (ANP) - Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch heeft een psychiater en een GZ-psycholoog berispt voor fouten in hun rapportage over drievoudig moordenaar Thijs H. Zij hebben volgens het tuchtcollege ten onrechte de vraag onbeantwoord gelaten of H. tijdens het plegen van de misdrijven psychotisch was. En dat terwijl het antwoord op die vraag voor het oordeel van het Hof van groot belang was.

7 minuten geleden
ANWB: donderdag drukker op de weg door Duitse feestdag

DEN HAAG (ANP) - De ANWB waarschuwt voor grotere verkeersdrukte donderdagochtend door de komst van veel Duitse toeristen. In Duitsland is het dan Sacramentsdag, een feestdag in verschillende Duitse deelstaten. Daardoor trekken naar verwachting veel Duitsers de grens over om Nederland een lang weekend te bezoeken.

19 minuten geleden
Stichting: laat afbouw buitenlandse adopties zorgvuldig verlopen

OUDEWATER (ANP) - De Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) wil dat er een "zorgvuldig afbouwscenario" komt voor adopties uit het buitenland. In 2022 plaatste de adoptieorganisatie 24 buitenlandse kinderen in Nederland. Het afbouwplan moet er volgens de organisatie toe leiden dat er adoptieouders beschikbaar blijven voor kinderen die in hun eigen land niet permanent geadopteerd kunnen worden.

39 minuten geleden
Veel interesse voor regeling wolfrasters Gelderland

ARNHEM (ANP) - Dierhouders in de provincie Gelderland hebben dit jaar tot dusver 900.000 euro subsidie aangevraagd om wolfwerende rasters te kunnen plaatsen. De provincie meldt dat er vooral afgelopen maand veel aanvragen zijn binnengekomen. Begin april heeft Gelderland de subsidieregeling uitgebreid tot de hele provincie.

59 minuten geleden
Drie zussen en vader aangehouden om explosie bij woning Helmond

HELMOND (ANP) - Drie zussen van 14, 17 en 19 jaar en hun 44-jarige vader zijn aangehouden als verdachten in de zaak rond een explosie bij een woning in Helmond. Dat meldt de politie woensdag. Tijdens de ontploffing eind vorig jaar was een bewoonster van de woning thuis. Zij had volgens de politie ernstig gewond kunnen raken als zij op een andere plek in het huis was geweest.

1 uur geleden
Opnieuw forse loonsverhoging voor personeel van Defensie

DEN HAAG (ANP) - Het personeel van Defensie krijgt opnieuw een forse loonsverhoging. Het ministerie en de militaire vakbonden zijn een nieuwe cao overeengekomen. Daarin staat onder meer dat de salarissen met 7 procent stijgen. Ook krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 850 euro bruto.

1 uur geleden
EK-koorts laait op in zoekopdrachten Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Met het EK voetbal in aantocht, neemt de Oranjekoorts toe op Marktplaats. Dat valt op te maken uit het aantal oranjegerelateerde zoekopdrachten op het onlineplatform voor tweedehandsspullen. In de afgelopen maand (van 25 april tot 26 mei) werd meer dan 24.000 keer gezocht op de term oranje. Dit is ruim 50 procent meer dan in de maand voor het WK voetbal in Qatar in 2022, laat een woordvoerster weten.

1 uur geleden