Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM kijkt naar consequenties voor avondklokboetes

OM kijkt naar consequenties voor avondklokboetes

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie bekijkt wat de consequenties zijn voor de avondklokboetes nu de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag heeft bepaald om de avondklok per direct op te heffen. Dat zegt een woordvoerster van het parket-generaal van het OM.

"Het OM bestudeert de uitspraak en kijkt of en welke consequenties deze heeft voor de al opgelegde boetes aan overtreders van de avondklok", reageert de woordvoerster van het OM. "Dit geldt overigens niet voor de relschoppers. Zij moeten zich gewoon voor de rechter verantwoorden", voegt ze eraan toe. "Verder volgen ook wij de ontwikkelingen vandaag op de voet."

De politie heeft tot eind vorige week bijna 26.000 boetes uitgedeeld aan mensen die tijdens de avondklok zonder goede reden op straat waren. Afgelopen week schreef de politie 7383 boetes uit. Het is vooralsnog onbekend wat hiermee gebeurt. Advocaat Michael Ruperti vindt dat de opgelegde boetes nu onrechtmatig zijn geworden en vraagt minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) de boetes kwijt te schelden.

De avondklok houdt in dat mensen zich tussen 21.00 uur en 04.30 uur niet op straat mogen vertonen, tenzij ze daar een aantoonbaar goede reden voor hebben.

Meer uit Binnenland

Wilders verwacht 'spannende en belangrijke' formatieweek

DEN HAAG (ANP) - Het wordt een "spannende en belangrijke week" in de kabinetsformatie, verwacht PVV-leider Geert Wilders. Op 15 mei moet een hoofdlijnenakkoord af zijn, en de onderhandelende partijen PVV, VVD, NSC en BBB zijn er nog niet uit. "Ik zou jokken als ik zeg dat het makkelijk is gegaan", zegt Wilders. "Maar onder tijdsdruk lukken dingen misschien nog."

1 minuut geleden
31.000 kentekenhouders kregen minstens 10 verkeersboetes

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 31.000 kentekenhouders kregen vorig jaar tien of meer verkeersboetes, dat meldt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) maandag na een beroep op de Wet Open Overheid door BNR. De voorgaande twee jaren schommelde dit aantal ook al rond de 30.000.

23 minuten geleden
Politie afgelopen jaar vaker in de fout bij gebruik zwaar geweld

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vorig jaar opnieuw vaker zwaar geweld gebruikt dat achteraf is beoordeeld als "niet professioneel". Dit betekent dat het niet voldeed aan de regels of afspraken die hiervoor gelden. Dit blijkt uit cijfers die de politie bijhoudt en die maandag zijn vrijgegeven.

24 minuten geleden
Bruins Slot op weg naar Libanon, Israël en Palestijnse Gebieden

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) is maandagochtend vertrokken uit Nederland voor een bezoek aan de Libanese hoofdstad Beiroet. Haar ministerie meldt dat de minister dinsdag en woensdag doorreist naar Israël en de Palestijnse gebieden, de vierde keer dat ze daarheen gaat.

1 uur geleden
Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

HENGELO (ANP) - De brand die in de nacht van zondag op maandag ontstond in een bedrijfspand in het Overijsselse Hengelo is onder controle, meldt de brandweer. Een paar woningen naast het brandende pand in de Molensteeg werden ontruimd. Maar de bewoners die werden opgevangen in een hotel mogen weer terug naar huis.

3 uur geleden
Zeer grote brand in bedrijfspand in binnenstad Hengelo

HENGELO (ANP) - De brandweer is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur uitgerukt voor een zeer grote brand in de Molensteeg in de binnenstad van het Overijsselse Hengelo. Volgens de brandweer gaat het om een brand in een bedrijfspand en is de vuurhaard moeilijk te bereiken. Vanwege de brand zijn enkele bovenwoningen ontruimd.

5 uur geleden
PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

6 uur geleden