Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM in hoger beroep tegen zeven verdachten in Mallorca-zaak

OM in hoger beroep tegen zeven verdachten in Mallorca-zaak

LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen zeven van de negen verdachten in de zogeheten Mallorca-zaak, die draait om de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman. De rechtbank in Lelystad legde de verdachten twee weken geleden straffen op tot zeven jaar cel. Meerdere verdachten, onder wie hoofdverdachte Sanil B., hebben eerder al laten weten hiertegen in beroep te gaan.

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd op 14 juli vorig jaar kort na 02.00 uur in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca. Hij lag bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

Meerdere vechtpartijen gingen vooraf aan het fatale geweld tegen Heuvelman. Mannen werden bewusteloos geslagen door hoofdverdachte B. en zijn vrienden, nagenoeg zonder enige aanleiding. "Zonder aanleiding gepleegd zinloos en extreem uitgaansgeweld", zo vatte de rechtbank de zaak in het vonnis samen.

Meer duidelijkheid

Het OM is in beroep gegaan tegen de zeven verdachten die betrokken waren bij het geweld waarbij Heuvelman om het leven kwam. Volgens het OM "is het proces van waarheidsvinding nog niet volledig". "De rechtbank heeft slechts één verdachte veroordeeld voor doodslag, maar daarnaast ook benoemd dat een of meer andere personen ook verantwoordelijk moeten zijn voor de dood van Carlo. De rechtbank heeft niet kunnen vaststellen wie dat is of zijn", motiveert het OM het besluit.

Het OM is ervan overtuigd dat minstens een van de verdachten meer moet weten over die fatale avond dan nu gedeeld is en hoopt tijdens het hoger beroep meer duidelijkheid te kunnen krijgen over wie welke rol gespeeld heeft. De familie van Heuvelman gaf na de uitspraak ook aan het zeer onbevredigend te vinden dat nog altijd niet precies duidelijk is wat er is gebeurd. "De hele zaak hebben we al gezien dat de verdachten hun mond houden. En het voelt voor hen toch een beetje alsof ze daar nu voor beloond worden", zei hun advocaat destijds.

De twee zaken waarin geen beroep is ingesteld, gaan over een verdachte die niet vervolgd is voor betrokkenheid bij de gewelddadigheden bij De Bierexpress en een verdachte voor wie het OM zelf vrijspraak heeft gevraagd.

Meer uit Binnenland

Arrestaties Nederland en België om verkoop technologie aan Rusland

KNOKKE (ANP) - Nederland en België hebben zes mensen opgepakt die handelssancties voor Rusland zouden hebben geschonden. Een Belgische zakenman verkocht Rusland elektronica en andere technologie die het voor de oorlog tegen Oekraïne zou kunnen gebruiken, melden Belgische media.

2 minuten geleden
Mensen onwel door vrijgekomen gevaarlijke stof bedrijf Moerdijk

MOERDIJK (ANP) - Bij een bedrijf in Moerdijk is dinsdagmiddag een gevaarlijke stof vrijgekomen, waardoor twee mensen onwel zijn geworden. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Aanvankelijk meldde de veiligheidsregio dat beide slachtoffers naar het ziekenhuis waren gebracht, maar een woordvoerster licht toe dat een van hen in de ambulance kon worden behandeld. Over hun precieze toestand is niets bekendgemaakt.

30 minuten geleden
Ruim twee keer zoveel file als normaal door 'sintspits'

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is dinsdag al vroeg begonnen. De ANWB meldt rond 16.20 uur ruim 660 kilometer file, "ruim twee keer zoveel als normaal op dit tijdstip", aldus een woordvoerder van de ANWB.

30 minuten geleden
De Jonge bezorgd over achterblijven huisvesten statushouders

DEN HAAG (ANP) - Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken (BZK) maakt zich grote zorgen over de achterstand van gemeenten in het huisvesten van statushouders. "Er wordt op dit moment met mensen die in de opvang verblijven, gesleept van de ene naar de andere locatie omdat er overal een tekort aan opvangplekken en woningen is. Dit is zeer ongewenst", laat de demissionaire bewindsman via zijn woordvoerder weten.

46 minuten geleden
Familie van slachtoffers ongeluk A1: volledig uit lood geslagen

HILVERSUM (ANP) - De familie van de twee meisjes die zaterdag om het leven kwamen bij een ongeluk met een spookrijder op de A1 is "volledig uit het lood geslagen". Dat zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het behoeft geen betoog dat er simpelweg geen woorden zijn te vinden om ons verdriet te beschrijven."

48 minuten geleden
Griffier Kamer prijst Bergkamp: harde kritiek onterecht

DEN HAAG (ANP) - De griffier van de Tweede Kamer Geert Jan Hamilton heeft zijn grote waardering uitgesproken voor vertrekkend Kamervoorzitter Vera Bergkamp. In een afscheidsspeech in de plenaire zaal benoemde hij ook specifiek het commentaar dat Bergkamp kreeg vanwege onrust rond het onderzoek naar haar voorganger Khadija Arib. De kritieken die Bergkamp kreeg waren hard en "deden geen recht aan uw intenties zoals die ook kenbaar waren uit woorden en daden", aldus Hamilton, die als interim-griffier aan het hoofd van de ambtelijke organisatie staat.

1 uur geleden
Lezen en Schrijven: afname leesvaardigheden heftiger dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Dat scholieren steeds meer moeite hebben met lezen, was al wel bekend, maar het tempo waarin de vaardigheden van de kinderen achteruitgaan is "heftiger dan verwacht". Dat zegt de Stichting Lezen en Schrijven. Die wil dat het onderwijs meer doet om de basisvaardigheden van kinderen te verbeteren. "Alleen dan worden jongeren voorbereid om mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving."

1 uur geleden