Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM houdt requisitoir in megazaak tegen Limburgse Bandidos

OM houdt requisitoir in megazaak tegen Limburgse Bandidos

MAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie formuleert maandag de strafeisen tegen 19 van de in totaal 25 verdachten in de megazaak rond de Limburgse motorclub Bandidos. De zaak van de zes andere verdachten komt in mei aan de orde, zodat het OM ook pas op 26 en 27 mei zijn eisen tegen deze verdachten kan formuleren.

De rechtbank kan zich bijvoorbeeld pas op 25 mei over de zaak tegen vicepresident Marco Hegger buigen. Deze moet namelijk nog door België overgeleverd worden aan Nederland. H. zit daar vast wegens een drugszaak.

Het OM verdenkt de Bandidos van een groot aantal misdrijven, met name deelname aan een criminele organisatie. De afzonderlijke leden worden daarnaast verdacht van telkens andere zaken, zoals witwassen, openlijk geweld, afpersing, wapenbezit en drugshandel. In totaal zijn twintig vermeende leden van de Bandidos gedagvaard, evenals vijf familieleden. Het gaat om 23 mannen en twee vrouwen.

De zaak duurt inmiddels al zes jaar, na het oprollen van het chapter Sittard van de Bandidos in mei 2015. De rechtbank besteedt in totaal 17 zittingsdagen aan de zaak voor de uitspraak, die op 9 juli voorzien is.

Na het requisitoir door het OM maandag volgen vanaf woensdag 28 april de pleidooien van de advocaten van de verdachten.

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

2 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

2 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

5 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

6 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

6 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

6 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

6 uur geleden