Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM gaat oprichter Loterijverlies strafrechtelijk vervolgen

OM gaat oprichter Loterijverlies strafrechtelijk vervolgen

AMSTERDAM (ANP) - Het OM gaat de van verduistering verdachte oprichter van Stichting Loterijverlies strafrechtelijk vervolgen. Ferdy R. moet op 15 februari tijdens een zogeheten regiezitting voor de rechtbank in Zwolle verschijnen. Een woordvoerster van het OM bevestigt de berichtgeving hierover van De Telegraaf.

R. werd in juli 2018 door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD aangehouden op verdenking van het achterover drukken van 2,5 miljoen euro. Hij zat enige tijd vast en kwam in de daaropvolgende maand weer op vrije voeten. Inmiddels heeft de officier van justitie een vervolgingsbeslissing genomen, zegt de woordvoerster van het Functioneel Parket. Dit onderdeel van het Openbaar Ministerie legt zich toe op de bestrijding van complexe fraude.

Stichting Loterijverlies voerde actie tegen de Staatsloterij, namens duizenden deelnemers die zich misleid voelden doordat hun winstkansen kleiner zouden zijn dan voorgespiegeld. De gedupeerden betaalden geld aan de stichting om via de rechter compensatie te krijgen. Dat geld zou zijn doorgesluisd naar de Kanaaleilanden, waarna er via een omweg een villa van zou zijn gekocht in Nederland. De verdachte heeft volgens de FIOD ook onjuist aangifte gedaan en zou 500.000 euro te weinig omzetbelasting hebben betaald.

Het OM heeft nog geen tenlastelegging met daarin de strafbare feiten waarvan de man wordt verdacht.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

2 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

2 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

6 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

10 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

10 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

11 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

12 uur geleden