Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist twaalf jaar tegen huisarts wegens moord op schoonmoeder

OM eist twaalf jaar tegen huisarts wegens moord op schoonmoeder

ROERMOND (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Roermond twaalf jaar cel geëist tegen een Maastrichtse huisarts. Ook moet hem een beroepsverbod van zeventien jaar worden opgelegd. Volgens het OM zou de 62-jarige George W. zijn toen 76-jarige schoonmoeder in juli 2016 hebben vermoord met een financieel motief. De huisarts werpt alle schuld verre van zich.

De man had zijn licht dementerende maar vermogende schoonmoeder uit Frankrijk naar Maastricht gehaald om haar daar te laten verzorgen in verpleeghuis Martha Flora, waar hijzelf huisarts was. Volgens het OM heeft de huisarts haar om het leven gebracht door haar ten onrechte palliatieve medicijnen voor te schrijven.

Het OM verdenkt de man ervan middels medicatie de vrouw zo ziek te hebben gemaakt dat ze uiteindelijk veranderde van een vrouw met veel goede momenten, in een verwarde vrouw met hevige stemmingswisselingen, die steeds viel en almaar suffer werd. Daarna liet de huisarts volgens het OM ten onrechte aan anderen weten dat zijn schoonmoeder terminaal was, en diende hij haar medicijnen toe die haar in diepe slaap hielden. De laatste dagen voor haar dood kreeg ze bovendien geen voedsel en drinken meer, aldus het OM.

Testament

Wat rond deze zaak meespeelt is het testament van de schoonmoeder. De vrouw van de huisarts zou samen met een notaris het bestaande testament vlak voor haar dood veranderd hebben, zodat de hele erfenis van bijna drie ton naar haar ging. De schoonmoeder had jaren eerder echter een testament in haar moedertaal Duits opgesteld, waarin haar vroegere Franse buurman, met wie ze een relatie had, begunstigde was evenals enkele goede doelen. In dat bij de huisarts tijdens een doorzoeking teruggevonden oude testament zou de dochter, met wie de moeder overhoop lag, geen cent krijgen.

De notaris werd later uit zijn ambt gezet. Hij en de echtgenote van de huisarts moeten later voor de rechter verschijnen over de gang van zaken rond het testament.

Volgens het OM had de man ruim een week voor haar dood besloten haar met toenemende sedatie te laten overlijden. Bovendien was er sprake van sederen in combinatie met het onthouden van vocht en voedsel wat leidde tot overlijden, aldus het OM.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

7 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden