Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist twaalf jaar tegen huisarts wegens moord op schoonmoeder

OM eist twaalf jaar tegen huisarts wegens moord op schoonmoeder

ROERMOND (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Roermond twaalf jaar cel geëist tegen een Maastrichtse huisarts. Ook moet hem een beroepsverbod van zeventien jaar worden opgelegd. Volgens het OM zou de 62-jarige George W. zijn toen 76-jarige schoonmoeder in juli 2016 hebben vermoord met een financieel motief. De huisarts werpt alle schuld verre van zich.

De man had zijn licht dementerende maar vermogende schoonmoeder uit Frankrijk naar Maastricht gehaald om haar daar te laten verzorgen in verpleeghuis Martha Flora, waar hijzelf huisarts was. Volgens het OM heeft de huisarts haar om het leven gebracht door haar ten onrechte palliatieve medicijnen voor te schrijven.

Het OM verdenkt de man ervan middels medicatie de vrouw zo ziek te hebben gemaakt dat ze uiteindelijk veranderde van een vrouw met veel goede momenten, in een verwarde vrouw met hevige stemmingswisselingen, die steeds viel en almaar suffer werd. Daarna liet de huisarts volgens het OM ten onrechte aan anderen weten dat zijn schoonmoeder terminaal was, en diende hij haar medicijnen toe die haar in diepe slaap hielden. De laatste dagen voor haar dood kreeg ze bovendien geen voedsel en drinken meer, aldus het OM.

Testament

Wat rond deze zaak meespeelt is het testament van de schoonmoeder. De vrouw van de huisarts zou samen met een notaris het bestaande testament vlak voor haar dood veranderd hebben, zodat de hele erfenis van bijna drie ton naar haar ging. De schoonmoeder had jaren eerder echter een testament in haar moedertaal Duits opgesteld, waarin haar vroegere Franse buurman, met wie ze een relatie had, begunstigde was evenals enkele goede doelen. In dat bij de huisarts tijdens een doorzoeking teruggevonden oude testament zou de dochter, met wie de moeder overhoop lag, geen cent krijgen.

De notaris werd later uit zijn ambt gezet. Hij en de echtgenote van de huisarts moeten later voor de rechter verschijnen over de gang van zaken rond het testament.

Volgens het OM had de man ruim een week voor haar dood besloten haar met toenemende sedatie te laten overlijden. Bovendien was er sprake van sederen in combinatie met het onthouden van vocht en voedsel wat leidde tot overlijden, aldus het OM.

Meer uit Binnenland

COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

13 minuten geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

2 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

5 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

20 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

23 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

1 dag geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

1 dag geleden