Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist jaar cel voor ontucht met vermist Haags meisje

OM eist jaar cel voor ontucht met vermist Haags meisje

DEN HAAG (ANP) - Tegen de man die september 2018 is opgepakt voor betrokkenheid bij de vermissing van een destijds 14-jarig Haags meisje, is een celstraf geëist van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan ontucht en het voorhanden hebben van spullen voor hennepteelt. Volgens de officier van justitie neemt de 27-jarige Farid P. geen verantwoordelijkheid voor zijn daden.

P. ontkent de ontucht maar geeft toe dat hij seks met het meisje heeft gehad. Hij dacht naar eigen zeggen dat ze achttien jaar was, vertelde hij woensdag in de rechtbank in Den Haag. Het meisje had verklaard dat ze wel degelijk haar echte leeftijd had verteld. Overigens had P. ook over zijn leeftijd gelogen, hij had gezegd dat hij 22 jaar was.

Het meisje zat in een zorginstelling in Harreveld (Gelderland), maar was het weekend van haar verdwijning op bezoek bij haar ouders in Den Haag. Ze zou bij vrienden op bezoek gaan, maar kwam daar nooit aan. Het meisje werd twee weken later, begin september 2018, in Den Haag teruggevonden. Daarbij werden twee mannen opgepakt.

De tweede verdachte is recentelijk overleden, nog voordat hij kon worden vervolgd. Het meisje en P. verbleven destijds in zijn woning, waar ook een hennepkwekerij werd aangetroffen. De officier van justitie zei dat hij "zelden een smerigere woning had gezien". "Er lag een vies matras op de grond en het stonk er enorm", zei hij.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

1 uur geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

1 uur geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

1 uur geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

1 uur geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

4 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

4 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

5 uur geleden