Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist in hoger beroep 10 jaar cel en tbs voor doden studente

OM eist in hoger beroep 10 jaar cel en tbs voor doden studente

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep een gevangenisstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 26-jarige Lorenzo S, die wordt verdacht van het doden van zijn 23-jarige vriendin Dunja Lahnachi.

Volgens het OM heeft S. de vrouw in haar huis zodanig mishandeld, dat zij vier dagen na het misdrijf aan haar verwondingen overleed. Hij zou haar met kracht hebben geslagen op haar hoofd en geschopt, waardoor zij in coma raakte. Dat gebeurde in het studentencomplex Max aan het Utrechtse Europaplein.

De rechtbank veroordeelde de man in mei tot tien jaar gevangenisstraf. S. werd niet veroordeeld tot tbs met dwangverpleging, zoals het OM naast de celstraf wel had geëist. Het OM vindt behandeling wel noodzakelijk.

In de uitspraak van de rechtbank staat dat S. niet wordt veroordeeld tot tbs, omdat onderzoekers niet konden vaststellen in hoeverre zijn persoonlijkheidsstoornis van invloed is geweest op het plegen van het misdrijf. Maar volgens het OM komt een beeld naar voren van een man die geweld in relaties niet schuwt en heeft hij een narcistische en antisociale persoonlijkheidsstoornis. "Kijkend naar de rapportages, maar heel belangrijk, ook naar de verklaringen van bekenden van verdachte, concludeer ik dat hij lijdt aan een ziekelijke stoornis van de geestvermogens", zei de aanklager in hoger beroep, de advocaat-generaal, woensdag in het gerechtshof in Arnhem.

Het OM neemt de verdachte bijzonder kwalijk dat hij niet bezig is geweest met het leed van de vrouw. "Hij heeft de vrouw gewassen en is roerloos onder haar gaan liggen. Hij heeft sporen uitgewist, spullen verplaatst. Hij deed alsof hij zelf zwaar gewond was."

Meer uit Binnenland

Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

40 minuten geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

45 minuten geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

52 minuten geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

55 minuten geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

58 minuten geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

1 uur geleden
Vanaf maandag wekenlang geen sneltrein Maastricht-Heerlen

MAASTRICHT (ANP) - Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. In plaats daarvan rijden er twee keer per uur snelbussen. Dat heeft te maken met testritten die Arriva uitvoert voor de nieuwe drielandenlijn Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. De stoptreinen op dat traject blijven wel rijden, twee keer per uur volgens de normale dienstregeling, maakte Arriva dinsdag bekend.

1 uur geleden