Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist cel voor zware mishandeling vrouw in Amsterdamse club

OM eist cel voor zware mishandeling vrouw in Amsterdamse club

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam vier maanden cel geëist tegen de 23-jarige Navareno G. voor de zware mishandeling van een 20-jarige vrouw in een Amsterdamse nachtclub. Het slachtoffer liep door een reeks vuistslagen onder meer een drievoudige kaakbreuk op.

Het incident deed zich voor in de vroege ochtend van 17 juli vorig jaar, in het zogeheten VIP-gedeelte van Club Air, gevestigd aan de Amstelstraat in de Amsterdamse binnenstad. Pas nadat de politie begin oktober camerabeelden had gepubliceerd, afkomstig van beveiligingscamera’s in de club, meldden verdachte G. en zijn medeverdachte Tayrell W. zich. Zij staan herkenbaar op de beelden en volgens justitie blijkt eruit dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan het ernstige geweld tegen de vrouw.

W. (21) is een neef van G. Hij vierde tijdens de bewuste nacht zijn verjaardag in de club. De rechtbank veroordeelde hem in mei tot twee maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 180 uur, na een eis van vier maanden. De rechtbank matigde de straf onder meer vanwege "deels onjuiste media-aandacht". W. speelde destijds voor Jong Volendam. Onlangs maakte FC Volendam bekend dat W. de club heeft verlaten en voor een club in Litouwen is gaan spelen. Volgens het OM heeft W. hoger beroep aangetekend tegen het vonnis.

Camerabeelden

Op camerabeelden is te zien hoe de betrokken vrouw wordt benaderd door verdachte G. Na een aanvankelijk vriendelijk gesprekje slaat de sfeer plotseling om en volgt er een geweldsexplosie. Volgens het OM heeft G. haar meermalen met gebalde vuisten in het gezicht geslagen, terwijl W. haar bij de keel greep en met kracht achterover duwde. Beide mannen ontkennen dat zij verantwoordelijk zijn voor de ernstige verwondingen die de vrouw heeft opgelopen. Volgens G.’s advocaat valt dit ook niet uit de beelden op te maken.

"Het was alsof ik gemarteld werd", heeft het slachtoffer verklaard. Zij vond het volgens haar advocaat "te heftig" om naar de zitting van de rechtbank te komen. In haar door de advocaat voorgedragen slachtofferverklaring zette zij uiteen hoe diep de mishandeling heeft ingegrepen in haar leven, zowel fysiek als mentaal. Nadat zij naar eigen zeggen door de beveiliging de club was uitgezet, terwijl zij op zoek was naar een uit haar mond geslagen tand, is zij door een vriendin naar een ziekenhuis gebracht, waar zij een spoedoperatie aan haar kaak moest ondergaan.

Uitspraak

De rechtbank doet uitspraak op 15 augustus.

Meer uit Binnenland

Veel vragen van alle partijen aan Halsema om UvA-demonstraties

AMSTERDAM (ANP) - Zowel coalitiepartijen als oppositiepartijen hebben veel vragen gesteld aan burgemeester Femke Halsema over de aanpak vanuit de veiligheidsdriehoek (burgemeester, politie en OM) bij de pro-Palestijnse demonstraties op de UvA afgelopen week. De partijen in de commissie Algemene Zaken veroordelen vrijdag het geweld dat bij de demonstraties heeft plaatsgevonden. "Geweld tegen demonstranten, politie en journalisten is volstrekt onacceptabel", aldus Fatihya Abdi van de PvdA.

20 minuten geleden
Formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen vaak hetzelfde

DEN HAAG (ANP) - De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen sinds de verkiezingen vaak hetzelfde in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een analyse van alle 1469 stemmingen sinds de beëdiging op 6 december. In ruim de helft van de gevallen (745) stemden de vier formerende partijen hetzelfde.

57 minuten geleden
Onderzoek naar incident met Joost Klein op songfestival

MALMÖ (ANP) - De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein repeteert voorlopig niet voor de finale. De European Broadcasting Union (EBU) doet onderzoek naar een "incident" rond de Fries, staat in een verklaring van de omroepenkoepel.

58 minuten geleden
Joost Klein overgeslagen tijdens repetitie finale

MALMÖ (ANP) - Tijdens de eerste finalerepetities van het Eurovisie Songfestival in Malmö is het optreden van Nederland opvallend genoeg overgeslagen. Joost Klein zou als vijfde act het podium opkomen maar in plaats van de zanger verscheen Israël, dat in de startvolgorde na de Fries komt. Klein was wel te zien in de opening van de show.

1 uur geleden
Aantal demonstranten buiten bij spoeddebat Amsterdam loopt op

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal demonstranten dat zich vrijdagmiddag buiten bij de Amsterdamse Stopera heeft verzameld stijgt. Rond 14.00 uur stonden er zo'n tweehonderd. In de Stopera is een spoeddebat bezig van de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad over de pro-Palestijnse demonstraties van de afgelopen dagen bij de Universiteit van Amsterdam. Ook burgemeester Femke Halsema, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Jeroen Steenbrink en politiechef Frank Paauw zijn daarbij aanwezig.

2 uur geleden
Insprekers debat Amsterdam: op UvA was sprake van politiegeweld

AMSTERDAM (ANP) - Bij de demonstraties op de UvA was sprake van politiegeweld en dat mag nooit worden ingezet tegen vredevolle demonstranten. Dat laten insprekers weten bij het spoeddebat over de pro-Palestijnse demonstraties bij de UvA vrijdag. "Iedereen loopt gevaar als er met knuppels wordt geslagen", zei Sophie Schwartz, ook wel bekend als zangeres Sophie Straat.

2 uur geleden
Alsnog 12,5 jaar cel voor doden vrouw in Thailand in 2007

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag heeft vrijdag de 53-jarige Bert den D. uit Benthuizen in hoger beroep veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vrouw in 2007, in Thailand. De Haagse rechtbank sprak de man in 2019 vrij, bij gebrek aan bewijs. Volgens dat hof is het bewijs er wel en staat "buiten redelijke twijfel" vast dat Den D. de vrouw "heeft gedood en haar lichaam in een beerput heeft gedumpt".

2 uur geleden