Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist acht jaar celstraf tegen waterpolocoach

OM eist acht jaar celstraf tegen waterpolocoach

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van acht jaar en een beroepsverbod van tien jaar geëist tegen voormalig waterpolocoach Koen P. (34). Hij staat deze week bij de rechtbank in Den Haag terecht voor verkrachting, ontucht en aanranding van zes jonge waterpolosters, onder wie minderjarigen. Een van hen was tijdens de ontucht vijftien jaar, volgens het OM.

Justitie verwijt de voormalig assistent-trainer van Jong Oranje dat hij zes jaar lang misbruik heeft gemaakt van de meisjes door zijn hoge positie in de waterpolowereld. P. heeft een deel van de beschuldigingen bekend, maar in een aantal zaken ontkent hij dat hij seks had met de vrouwen die aangifte deden. De officier van justitie noemde het onaannemelijk dat er niets is gebeurd.

De man werd opgepakt in de zomer van 2018 na twee aangiftes van minderjarige pupillen, waarna meer aangiftes volgden. Hij zat ruim elf maanden vast.

Veel beroering

De officier van justitie noemde het "een zedenzaak van omvang die veel beroering heeft losgemaakt in de waterpolowereld". De verdachte heeft in haar ogen op grove wijze misbruik gemaakt van de afhankelijke positie die zijn pupillen van hem hadden hadden. "Hij vergrote de druk door het stil te houden door ze voor te spiegelen dat het anders grote gevolgen zou hebben voor hun topsportcarrière. De verdachte heeft zich alleen laten leiden door zijn eigen behoeftes."

P. zegt dat de slachtoffers hem overhaalden tot seks en betuigde in een aantal zaken spijt, maar hij is volgens het OM de enige die verantwoordelijk is. "Hij was de volwassene, hij was hun leerlingbegeleider op school en hij was hun coach bij de waterpoloclub. Uit het dossier komt een beeld naar voren van een zelfverzekerde man, die bot kan zijn, het altijd beter wist en wiens wil wet is."

Donderdag is de laatste zittingsdag, dan komt de verdediging aan het woord. De rechtbank doet op 19 maart uitspraak.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

7 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden